Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Προς δανεισμό από το ΔΝΤ βαδίζει η κυβέρνηση της Αργεντινής υπό τον νεοφιλελεύθερο Πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος είχε συζητήσεις με την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Γίνεται λόγος για «μη ευνοϊκό διεθνές πλαίσιο», τη στιγμή που και η Αργεντινή περνάει καπιταλιστική κρίση, την οποία πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα, και το δάνειο, άγνωστου ύψους, θα διατεθεί για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Λατινικής Αμερικής σημειώνεται υποχώρηση του νομίσματος (πέσο) έναντι του δολαρίου κατά 4,61% (23,41 πέσος), ενώ η νεοφιλελεύθερη πολιτική έρχεται να διαδεχθεί τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση των Κίρσνερ, που συνέβαλε στην εμπέδωση κλίματος ταξικής συνεργασίας.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη και για τα νέα χτυπήματα που έγιναν χτες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Με τρεις βομβιστικές επιθέσεις στοχοποιήθηκαν και κτίρια της αστυνομίας, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ο κινεζικός κολοσσός (ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο) «Alibaba Group» εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας «Daraz Group», που δραστηριοποιείται στο Πακιστάν, αλλά και σε όλη τη Νότια Ασία, σηματοδοτώντας και έτσι τη μεγάλη εξάπλωση της δράσης κινεζικών μονοπωλίων στη συγκεκριμένη, γοργά αναπτυσσόμενη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ