Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό του ποντιακού κινήματος και των δίκαιων διεκδικήσεων

Ανακοίνωση με αφορμή τη μέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Αύριο, Σάββατο, είναι η μέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ διακινεί σχετική ανακοίνωση, αφού στην περιοχή μένουν χιλιάδες Πόντιοι. Τους καλεί να συστρατευτούν με το Κόμμα και να δώσουν απάντηση στο αντικομμουνιστικό δηλητήριο, που με αφορμή την επέτειο χύνεται κάθε χρόνο.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Οργάνωσης:

«Το ΚΚΕ έχει ψηφίσει στη Βουλή την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και στέκεται στο πλευρό των ποντιακών οργανώσεων για τη διεθνή αναγνώρισή της.

Είναι γνωστό ότι η πορεία της συγκρότησης του έθνους - κράτους της τουρκικής αστικής τάξης συνοδεύτηκε από διώξεις των διαφόρων μειονοτήτων, ανάμεσά τους και οι Ελληνες του Πόντου. Τα πλήγματα δεν ήταν ίδια σε όλους, αφού ο φτωχός λαός ήταν αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες. Δεν είχαν απέναντί τους γενικά και αόριστα τους Τούρκους, αλλά την αστική τάξη της Τουρκίας, η οποία ήθελε να βγάλει από τη μέση το ελληνικό κεφάλαιο, καθώς και την αστική τάξη της Ελλάδας, η οποία τους άφησε στη μοίρα τους.

Σήμερα που εντείνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας στο πλαίσιο των συνολικότερων ανταγωνισμών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή, τροφοδοτείται η τουρκική επιθετικότητα με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και η προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης για την περιβόητη γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην περιοχή. Ο ελληνικός λαός και οι γειτονικοί λαοί πρέπει να επαγρυπνούν απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις, κόντρα στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση. Αποδείχτηκε πλέον περίτρανα ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν προσφέρει στους λαούς καμία ασφάλεια, αλλά αντίθετα τους εμπλέκει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. (...)

Ο Ποντιακός Ελληνισμός έζησε στο πετσί του την προσφυγιά και έμαθε τι θα πει να μετακινείσαι σε εμπόλεμες ζώνες, τι θα πει εξαθλίωση, αρρώστιες, ρατσισμός. (...)

Οι κομμουνιστές έδωσαν τότε μια τιτάνια μάχη, καταγγέλλοντας τις διαχωριστικές γραμμές που ήθελε να επιβάλλει ο αστικός κόσμος μεταξύ προσφύγων και γηγενών εργαζομένων στη λογική τού "διαίρει και βασίλευε". (...)

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, λόγω της διεθνιστικής και ταξικής αντίληψής του, ήταν η μόνη πολιτική δύναμη που στάθηκε ειλικρινά δίπλα στους πρόσφυγες από την πρώτη στιγμή. (...)

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού κινήματος, όπως και όλες τις διεκδικήσεις του λαού κόντρα στις επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των χιλιάδων ομογενών που ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την καπιταλιστική παλινόρθωση εγκαταστάθηκαν στην πατρίδα μας και συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αποκατάστασης. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχθεί και να στηριχθεί από το ελληνικό κράτος η πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα των Ποντίων όλων των γενεών. Η αξιοποίηση της ιστορικής μνήμης από τον λαό οφείλει να οδηγεί στην αποκάλυψη της εθνικιστικής ρητορικής, στην εξουδετέρωση του δηλητηρίου του εθνικιστικού μίσους.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία του ποντιακού πληθυσμού της περιοχής μας, όπως απευθύνουμε και στο σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Σας καλούμε ιδιαίτερα φέτος, που το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, να έρθετε σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να ακούσετε τις θέσεις του και τις εκτιμήσεις του, να παρακολουθήσετε από κοντά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τον μεγάλο αυτό εορτασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ