Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΣ ΣΦΕΑ
Αρνήθηκε πρόταση ανακοίνωσης για τη Γάζα

Κείμενο - πρόταση για ανακοίνωση σχετικά με τη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα έδωσαν στη δημοσιότητα τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967 - 1974). Η πλειοψηφία του ΣΦΕΑ αρνήθηκε να κάνει δεκτή την πρόταση, που αναφέρει:

«Ο ΣΦΕΑ καταδικάζει και καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον άοπλων Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και πάνω από 2.500 τραυματίες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες μικρά παιδιά.

Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ να μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά μιας ήδη φλεγόμενης περιοχής, ύστερα και από τους βομβαρδισμούς στη Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας.

Η στάση της ΕΕ και η προτροπή της για αυτοσυγκράτηση όλων είναι υποκριτική και απαράδεκτη, γιατί εξισώνει την άοπλη αντίσταση των Παλαιστινίων με τις δολοφονίες των ισραηλινών δυνάμεων.

Είναι απαράδεκτη, επίσης, η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που συνιστά "αυτοσυγκράτηση και όχι δυσανάλογη χρήση βίας". Η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί την ίδια ώρα ενισχύει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κράτος - δολοφόνο των Παλαιστινίων και όχι μόνο.

Ο ΣΦΕΑ στηρίζει τον Παλαιστινιακό λαό στον δίκαιο αγώνα του για δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είναι ώρα η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση της Βουλής και να προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης».

Τα μέλη του ΔΣ που υπογράφουν την πρόταση είναι οι: Δούρος Βασίλης, Καραπάνος Χρήστος, Κούκου Ντίνα, Κουτσουράς Χάρης, Σκουρτόπουλος Σταύρος, Τζιαντζής Θόδωρος, Τριανταφύλλου Νίκος, Τσολακίδου Ολγα, Χαλβατζής Σπύρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ