Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δίωξη για την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για «έκθεση σε κίνδυνο ζωής με ενδεχόμενο δόλο» και «παράβαση καθήκοντος» άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Ασπρογέρακας, σχετικά με την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ τον περασμένο Γενάρη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λαυρίου, που είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο και οι πέντε επιβαίνοντες. Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία διενήργησε το Λιμεναρχείο Λαυρίου υπό την εποπτεία του προαναφερόμενου εισαγγελικού λειτουργού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης αυτής έρευνας, το δυστύχημα συνέβη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Παραμένει, ωστόσο άγνωστη η κατάσταση του ελικοπτέρου από τεχνικής πλευράς, καθώς δεν έχει συνταχθεί ακόμα το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Πλήρωση θέσεων

Χτες εκδόθηκαν και τα αποτελέσματα με τη σειρά προτεραιότητας για την μονίμου προσωπικού του ΕΚΑΒ της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομαρχιών Αθηνών, Αρτας, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Τα αποτελέσματα αφορούν στην προκήρυξη της 12/9/2001 (ΦΕΚ 166/30.5.2001, Τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Οι πίνακες αποστέλλονται για ανάρτηση στις οικείες νομαρχίες και οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν από τις μεταβολές που ενδεχομένως θα προέλθουν μετά από την εκδίκαση των ενστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ