Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Θέλει τη συναίνεση των εργαζομένων η κυβέρνηση

«Η θετική σύμπλευση των εργαζομένων» στο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» είναι το πρώτο και κύριο μέλημα της κυβέρνησης, δύο μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας (μεθαύριο Πέμπτη) που έχει θέσει η ίδια για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου.

Δηλώσεις για τον κύριο κυβερνητικό στόχο της «θετικής σύμπλευσης των εργαζομένων» έκανε στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, ο οποίος είπε ότι «ο μεγαλύτερος αριθμός του προσωπικού του ομίλου πρόκειται να συνεχίσει να εργάζεται στη νέα εταιρία», για να προσθέσει ότι «διερευνώνται προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης και εθελούσιας εξόδου» για το προσωπικό που δε θα απορροφηθεί στη νέα εταιρία. Βέβαια, εκείνο που απέφυγε να διευκρινίσει ο υπουργός είναι κάτω από ποιο εργασιακό καθεστώς και με τι μισθούς θα κληθούν να εργαστούν όσοι εργαζόμενοι κρίνει απαραίτητους ο νέος ιδιοκτήτης της ΟΑ.

Ο υπουργός μίλησε και για «πλήρη διαφάνεια» στο ξεπούλημα της ΟΑ, αλλά την ίδια στιγμή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κρατική ΟΑ πριν καν πωληθεί δέχεται τις εντολές Λιακουνάκου! Και δεν είναι τυχαία η αισιοδοξία που εκφράζουν στελέχη της «ΑΧΟΝ» για την υπογραφή προσυμφώνου πώλησης μόλις διευθετηθούν ορισμένες εκκρεμότητες που αφορούν... τυπικές ρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, σήμερα συγκαλείται στις Βρυξέλλες το συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, προκειμένου να εξετάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρίες μετά το χτύπημα στις ΗΠΑ. Στο συμβούλιο ο Χρ. Βερελής αναμένεται να ζητήσει να επιτραπεί η οικονομική ενίσχυση της ΟΑ από το κράτος, χωρίς να θεωρηθεί επιδότηση, ενόψει της ιδιωτικοποίησης. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή επιδιώκει να εξασφαλίσει την «προίκα» του νέου επενδυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ