Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΥΡΟΣ
Οχι στην ιδιωτικοποίηση των αερομεταφορών

Ανακοίνωση της ΚΟ Σκύρου του ΚΚΕ

Την εκχώρηση της εκμετάλλευσης δέκα αεροπορικών γραμμών εσωτερικού - μεταξύ αυτών και της Σκύρου - αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και προς τούτο κατατέθηκε την προηγούμενη βδομάδα σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή από την κυβέρνηση. Βέβαια, η εκχώρηση στους ιδιώτες των αποκαλούμενων «άγονων» αεροπορικών γραμμών θα συνοδευτεί από αδρή επιδότηση και άλλα «κίνητρα» για να δεχτεί ο ιδιώτης. Σήμερα τα δρομολόγια αυτά καλύπτονται από την «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα». Η πρώτη αντίδραση σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο «που θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση του νησιού και της ζωής των κατοίκων» έρχεται από τη Σκύρο, το πλέον κοντινό στη στεριά νησί, αλλά και απομακρυσμένο και εγκαταλειμμένο από την πολιτική της κυβέρνησης.

Την αντίθεσή της σε μια τέτοια προοπτική εκφράζει η Κομματική Οργάνωση Σκύρου του ΚΚΕ και καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους επαγγελματίες και εμπόρους, όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και όλο το Σκυριανό λαό, να μην επιτρέψουν τέτοια κατάληξη που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού. Η ΚΟ Σκύρου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις, αναφέρει ότι η παράδοση στους ιδιώτες τέτοιων γραμμών (άγονων) θα συνοδευτεί από δισεκατομμύρια επιδοτήσεων και χρημάτων του ελληνικού λαού που θα καρπωθούν οι ιδιώτες, ενώ τα ναύλα θα εκτιναχτούν στα ύψη και θα είναι απρόσιτη η αεροπορική μετακίνηση στο μέσο πολίτη. Εκτός αυτών, τονίζεται στην ανακοίνωση, θα γίνονται δρομολόγια κατ' επιλογή, ο τουρισμός θα είναι κατευθυνόμενος από τους τουριστικούς πράκτορες - όπως γίνεται άλλωστε και τώρα με τις πτήσεις «τσάρτερ» - και έτσι θα ωφεληθούν ελάχιστοι.

Αντί η κυβέρνηση να μαγειρεύει το πώς θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και να φροντίζει για την αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοξενοδόχων, τονίζει η ΚΟ Σκύρου, καλό θα είναι να προχωρήσει στην αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας από αέρα και θάλασσα στο νησί μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ