Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης

Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Θριάσιου
Από παλιότερη κινητοποίηση των κατοίκων του Θριάσιου
Με μια νέα συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στις 10.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι κάτοικοι του Θριάσιου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με βασικό σύνθημα «μη δίνετε άδειες στην ΠΕΤΡΟΛΑ για τη γιγάντωση του διυλιστηρίου της στην Ελευσίνα - Κίνδυνος για την ασφάλειά μας και το περιβάλλον».

Οπως έχει ανακοινώσει η Επιτροπή Αγώνα, στη συγκέντρωση θα παραβρίσκονται ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων του Θριασίου, οι οποίοι θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Ν. Χριστοδουλάκη, προκειμένου να του επιδώσουν και νέα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την επικινδυνότητα μιας ενδεχόμενης γιγάντωσης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ και να του ζητήσουν να μην προχωρήσει στην αδειοδότησή της. Παράλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατά τις ώρες της κινητοποίησης θα παραμείνουν κλειστά η Νομαρχία και τα Δημαρχεία του Θριασίου.

Οπως τονίζουν σε πρόσφατη επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι φορείς του Θριασίου, διαπιστώνονται προφανείς αναλογίες του Θριασίου με την περιοχή της Τουλούζης, όπου στις 21 Σεπτέμβρη σημειώθηκε το πιο φονικό και βίαιο βιομηχανικό ατύχημα της τελευταίας δεκαπενταετίας στην Ευρώπη. Παράλληλα επισημαίνουν ότι στη «διακεκαυμένη ζώνη» του Θριασίου πάνω από 15 βιομηχανικές δραστηριότητες (μεταξύ αυτών 2 διυλιστήρια, 1 πυριδοποιείο, δεξαμενές υγρών και αερίων καυσίμων κ.ά.) περικυκλώνουν τους οικισμούς 100.000 κατοίκων και υπάγονται στην οδηγία «Σεβέζο ΙΙ». Ταυτόχρονα «οι πολίτες παραμένουν απληροφόρητοι, οι ασκήσεις ετοιμότητας σε πραγματική κλίμακα είναι ανύπαρκτες, όπως και οι τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι, ενώ δεν εφαρμόζονται καμιά πολιτική πρόληψης και καμιά πολιτική χρήσεων γης πέριξ των επικίνδυνων εγκαταστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ