Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δύο δρόμοι συγκρούονται στο ζήτημα της ανάπτυξης

Οι εξελίξεις στην Ενέργεια, στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, στην αγροτική παραγωγή, στον κλάδο της Γούνας και στην Παιδεία - Υγεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στις 23/5.

Η ημερίδα είχε τίτλο «Δύο δρόμοι ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία» και ήταν ενταγμένη στις «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις» για τα 100χρονα του Κόμματος. Το περιεχόμενο των ομιλιών ανέδειξε με πλήθος από στοιχεία το γεγονός ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, αφού γίνεται με κριτήριο το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων. Επίσης, οι ομιλητές, αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, ανέδειξαν τη δυνατότητα που υπάρχει για ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, με προϋπόθεση την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Επίσης στάθηκαν στην ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος για να περάσει στην αντεπίθεση, με πλαίσιο πάλης και σύγκρουσης με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις.

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ενέργεια παρουσίασε ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Τις εξελίξεις στον κλάδο της Γούνας και τις θέσεις του Κόμματος παρουσίασε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα «Αγροτική παραγωγή προς όφελος του λαού» παρουσίασε ο Αβραάμ Εγρές, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας. Για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου μίλησε ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Τέλος, η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στην Υγεία και την Παιδεία ήταν το θέμα της παρέμβασης του Γιάννη Βήττα, μέλους του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αποσπάσματα από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην ημερίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ