Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Διέξοδος και για τους φτωχούς αγρότες η πρόταση του ΚΚΕ

Για τις εξελίξεις στην Αγροτική Οικονομία μίλησε ο Αβραάμ Εγρές, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ - ΕΕ και από την πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων.

Οπως είπε, «ο μηχανισμός της ΚΑΠ και των αγροτικών επιδοτήσεων δίνει κίνητρα σε καλλιέργειες που θέλει η ΕΕ, που απαιτούν γενικότερα οι σχεδιασμοί του κεφαλαίου, και όχι σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού, την ισορροπημένη ανάπτυξη αγροτικής - βιομηχανικής παραγωγής και ανάπτυξης κλάδων της βιομηχανίας της χώρας». Οι ασφαλιστικές και φορολογικές «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνέχισε, αποτελούν «ακόμη μια θηλιά στο λαιμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα ξεκληρίσουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά και θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, υλοποιώντας έτσι τις κατευθύνσεις για συγκέντρωση της γης σε μεγαλοαγρότες και αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, παρουσίασε στοιχεία από την κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία τα οποία τεκμηριώνουν την τάση της συγκέντρωσης της γης. «Ωστόσο», υπογράμμισε, «στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν δυνατότητες να αναπτυχθεί η γεωργοκτηνοτροφία, να παράγονται φθηνά και ποιοτικά προϊόντα που θα καλύπτουν σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες της χώρας και κυρίως τους τομείς όπου είμαστε ελλειμματικοί, δηλαδή σε κτηνοτροφία, όσπρια, μαλακό σιτάρι».

Ο Α. Εγρές ανέλυσε την πρόταση διεξόδου που καταθέτει το ΚΚΕ στο λαό, σημειώνοντας ότι η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός μπορούν να λύσουν το διατροφικό πρόβλημα του λαού, δημιουργώντας κρατικές παραγωγικές επιχειρήσεις για την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, είτε ως πρώτων υλών για τη μεταποίηση, είτε ως προϊόντων κατανάλωσης. Στάθηκε επίσης στην προώθηση του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού, που περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ