Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Χ. ΦΛΩΡΑΚΗ
Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ αδιάψευστος μάρτυρας ότι η καλή σπορά μένει!

Με την ξαδέρφη του Χαρίλαου
Με την ξαδέρφη του Χαρίλαου
Το πρωί της Κυριακής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αντάμωσε στο Παλιοζογλώπι με μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ, μέλη και οπαδούς του Κόμματος που ανηφόρησαν στον Αη Λια για να τιμήσουν τον Χαρίλαο Φλωράκη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Τον περίμενε για να τον συναντήσει η ξαδέλφη του καπετάν Γιώτη, η οποία του μίλησε για τα παιδικά χρόνια με τον Χαρίλαο, δείχνοντάς του τα μονοπάτια στο βουνό που βάδισαν στα πρώτα τους χρόνια.

Σε δήλωση του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε: «Οι σημερινοί αγώνες του λαού μας, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι μπορεί "οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά, η καλή σπορά μένει". Και λέω καλή σπορά, γιατί δυστυχώς μερικές φορές εμφανίζονται και σάπιοι σπόροι, αναφύονται ζιζάνια, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, για να μπορεί να γονιμοποιηθεί η λαϊκή πάλη, να παλέψουμε, να συνεχίσει ο λαός μας να παλεύει για το δίκιο του, για τα δικαιώματά του ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, για την ανάκτηση των μεγάλων οικονομικών απωλειών του εισοδήματός του που είχε τα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως για ν' ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για το λαό μας, γι' αυτό που έπεσαν, που αγωνίστηκαν χιλιάδες ήρωες του λαϊκού μας κινήματος».


Η εκδήλωση ήταν σεμνή και συγκινητική και το σύνθημα «για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, όρκος στη μνήμη του καπετάν Γιώτη» μαζί με αντάρτικα τραγούδια αντήχησαν αρκετές φορές στις καταπράσινες πλαγιές του Αη Λια. Στο ταφικό μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη κατέθεσαν στεφάνια ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Τέγος, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας και μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος αφού τόνισε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς «φέτος είναι χρονιά που το Κόμμα μας συμπληρώνει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης, παραμένοντας το πιο σύγχρονο και νέο Κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού», χαιρέτισε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, τους βετεράνους κομμουνιστές που κατάφεραν να είναι εκεί με τη φυσική τους παρουσία και αναφέρθηκε εκτενώς στη διαδρομή του Χαρίλαου Φλωράκη, υπογραμμίζοντας: «Ολη η ζωή του σ. Χαρίλαου ήταν συνυφασμένη με την ιστορική πορεία του Κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία. Επιβεβαιώθηκε πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ