Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για την άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση των οικογενειακών επανενώσεων προσφύγων και μεταναστών

Την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων που συναγωνίζεται σε αντιδραστικότητα την κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, η οποία παίζει με την αγωνία των μεταναστών και τον απάνθρωπο αποχωρισμό παιδιών από τους γονείς τους, δοκιμάζοντας νέα μέσα προώθησης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της, καταγγέλλει με νέα Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτησή του σημειώνει ότι είναι χαρακτηριστικό πως εδώ και μήνες έχουν σταματήσει πλήρως και οι ελάχιστες οικογενειακές επανενώσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα προς τη Γερμανία, ενώ αυξάνονται οι χιλιάδες διπλά εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, παρά τη θέλησή τους, με βάση τον άθλιο Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙΙ και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Αλλωστε, είτε με τον ισχύοντα κανονισμό του Δουβλίνου είτε με τα σχέδια προς αναθεώρησή του (τόσο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και της βουλγαρικής προεδρίας) αυτό που δεν αλλάζει είναι να εμποδίζεται ο πρόσφυγας - μετανάστης να πηγαίνει στη χώρα που επιθυμεί, αφού παραμένει η ευθύνη της πρώτης χώρας εισόδου, που μάλιστα ενισχύεται. Εντείνεται έτσι ο απαράδεκτος εγκλωβισμός με ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, όπως και αυτής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα. Με αυτήν την πολιτική χωρίζονται ολόκληρες οικογένειες και πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τα οποία η ΕΕ και οι σύμμαχοί της φέρουν ακέραιη την ευθύνη κι ενοχή. Στις πλάτες των προσφύγων και μεταναστών άλλωστε παίζουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια τους.

Η τελευταία δε άθλια πρόταση της ΕΕ για hot spots σε τρίτες χώρες, στο όνομα της αντιμετώπισης των ανταγωνισμών μεταξύ των κρατών - μελών, είναι άλλη μια διάψευση της δήθεν «αλληλεγγύης» της ΕΕ και του δήθεν σεβασμού της για τα δικαιώματα των προσφύγων. Με αυτή θα δημιουργηθούν χώρες - γκέτο, με ανταλλάγματα για τις αστικές τάξεις αυτών των χωρών. Συγκροτούν έτσι μόνιμες δεξαμενές, από τις οποίες τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θα μπορούν να τραβούν το φθηνό εργατικό δυναμικό όποτε κι όσο κάθε φορά χρειάζονται για τη μέγιστη κερδοφορία τους.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε τα παρακάτω ερωτήματα: «Πώς τοποθετείται η Επιτροπή για την ανάγκη:

-- Αμεσης επανέναρξης και ολοκλήρωσης των οικογενειακών επανενώσεων που έχουν παγώσει κι εκκρεμούν.

-- Να σταματήσει ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και να μεταφερθούν στις χώρες που επιθυμούν.

-- Να αρθούν τα 1.200 χλμ. απαράδεκτων φρακτών και τειχών που έχουν οικοδομήσει κυβερνήσεις της ΕΕ σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ