Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Αναβαθμισμένος με ωραίες εκθέσεις ο χώρος των ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του χώρου τους, οι φοιτητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ φιλοξενούν φέτος στο Φεστιβάλ μια ωραία έκθεση για τη συμβολή των κομμουνιστών στο φοιτητικό κίνημα, μια ακόμα έκθεση που απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές, βασισμένη στην ειδική έκδοση που διατίθεται στο Φεστιβάλ και αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό που τους μαθαίνει τα δικαιώματά τους, ενώ παράλληλα μια σειρά από ταμπλό στο χώρο ομαδοποιημένα ανά κατηγορία σχολών μιλούν για το τι παλεύει η ΚΝΕ σήμερα, ρίχνοντας ματιές σε ηρωικές μορφές επιστημόνων και στιγμές από τη δράση του ΚΚΕ στην 100χρονη διαδρομή του.

Με προβολή σε οθόνη αρχίζει ο επισκέπτης του Φεστιβάλ την περιήγησή του στην κεντρική έκθεση του χώρου των ΑΕΙ - ΤΕΙ. Στην οθόνη προβάλλονται μεγάλες κινητοποιήσεις από τους χώρους των φοιτητών, στις οποίες η ΚΝΕ είχε συμμετοχή και ουσιαστική συμβολή, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Τα ταμπλό της έκθεσης με στιγμιότυπα από μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις διατρέχουν ακόμα τη διεθνιστική δράση των κομμουνιστών μέσα στις σχολές, που αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τα βλέμματα συγκεντρώνουν όμως και άλλα ταμπλό στο χώρο, που ανά κατηγορία σχολών μιλούν για τους σύγχρονους στόχους των κομμουνιστών στις σχολές και κάνουν μια σειρά ιστορικές αναφορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ