Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
Γέμισε απ' άκρη σ' άκρη τη σκηνή

Ο Δ. Κουτσούμπας με την Νατάσσα Μποφίλιου
Ο Δ. Κουτσούμπας με την Νατάσσα Μποφίλιου
Η Νατάσσα Μποφίλιου ήταν παρούσα για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ, στην τελευταία συναυλία του σχήματός της για φέτος το καλοκαίρι, που και εκ μέρους του δήλωσε «είναι τιμή μας που είμαστε εδώ σήμερα». Με τη σεμνότητα που τη διακρίνει, βγαίνοντας στη σκηνή είπε ότι σκέφτηκε τι μπορεί να πει ένας άνθρωπος που γράφει μουσική σε μια τέτοια μέρα... 100 χρόνια αγώνες... 5 χρόνια και δύο μέρες από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα... τόσα χρόνια μέσα στην ίδια πικρή εποχή... Κι επέλεξε για όλα αυτά να μιλήσει με τους στίχους του τραγουδιού της «Αντιγόνη», γιατί... «αυτό το έργο έχει μόνο πρώτους ρόλους και η εποχή κομπάρσους δε σηκώνει»!

Ο Θέμης Καραμουρατίδης (συνθέτης και σταθερός συνεργάτης της Νατάσσας Μποφίλιου, μαζί με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους) ερμήνευσε επίσης δυο δικά του τραγούδια. Το γνωστό κι αγαπημένο τραγούδι της, «Βαβέλ», που δηλώνει ότι «η σιωπή μας είναι τραύμα πια», το αφιέρωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να χαιρετηθούν και να συνομιλήσουν πριν από την έναρξη της συναυλίας.

Μετά τη συναυλία η Νατάσσα Μποφίλιου δήλωσε στο μικρόφωνο του «902.gr»: «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα και πάρα πολύ τιμητικό ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα και εγώ και οι συνεργάτες μου. Νομίζω πως είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή και για μας».




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ