Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν χτες επισκέπτες όλων των ηλικιών την εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!» στη Διεθνούπολη. Την εκδήλωση «άνοιξε» εκ μέρους της ΚΝΕ ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική, ασταμάτητη αλληλεγγύη της Οργάνωσης, τις καμπάνιες που απευθύνονται στη νεολαία της χώρας για τη στήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Την εμπειρία από την πρόσφατη αποστολή του ΚΚΕ στο χωριό όπου ζει η οικογένεια Ταμίμι, στην Παλαιστίνη, μετέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Οπως σημείωσε, όλη η οικογένεια είναι «σύμβολο αγώνα» στην περιοχή, όπου οι κάτοικοι αγωνίζονται κατά των απάνθρωπων ισραηλινών επιθέσεων. «Το Ισραήλ συνεχίζει τον εποικισμό, όλος ο κόσμος αντιστέκεται με μεγάλο σθένος», είπε. «Εμείς οι ίδιοι φεύγοντας από το χωριό βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό, όπου πάνοπλοι Ισραηλινοί στρατιώτες χτυπούσαν παιδιά 10 - 15 χρόνων με πλαστικές σφαίρες», πρόσθεσε.

Η οικογένεια Ταμίμι δέχεται συχνά επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους της περιοχής, οι οποίοι γράφουν απειλητικά συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού τους ή συγκεντρώνονται απέξω και φωνάζουν. Η οικογένεια, παρότι έχει αρκετά θύματα, φυλακισμένους κ.λπ., έχει υψηλό ηθικό, δεν σταματά την πάλη της και παίρνει δύναμη από τη διεθνιστική αλληλεγγύη, συνέχισε.

Ο Χρ. Κατσώτης καταδίκασε τη στάση της ΕΕ, που στηρίζει τη δολοφονική δράση του Ισραήλ, και φυσικά τις ΗΠΑ. Κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που αναπτύσσει οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ και εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, ενώ δεν προχωρά στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρότι υπάρχει σχετική απόφαση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δεν θα σταματήσουν να στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για τη δική τους πατρίδα και να καλούν σε αλληλεγγύη τον ελληνικό λαό.

Ο Ραχίμ Σίχα, γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις καθημερινές δυσκολίες και απειλές που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Παλαιστίνης: Στα χρόνια της Ιντιφάντα αναγκάζονταν να περπατήσουν χιλιόμετρα για να καταφέρουν να φτάσουν στα πανεπιστήμια. Σήμερα συνεχίζονται οι συλλήψεις φοιτητών που αντιστέκονται και οργανώνονται πολιτικά, από τις κατοχικές δυνάμεις. Οι Ισραηλινοί παραβιάζουν προκλητικά το φοιτητικό άσυλο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα εναντίον των φοιτητών μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, μπουκάροντας μέσα στα πανεπιστήμια με όπλα για να συλλάβουν φοιτητές.

«Δεν έχουμε κανένα στήριγμα. Οι ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν βελτίωση των σχέσεών τους με το Ισραήλ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Παρόμοια είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, Ιάκωβος Τοφάρι, σημείωσε ότι «ο πόλεμος εναντίον των Παλαιστινίων, οι διακρίσεις, ο εκτοπισμός εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οικονομικοί φραγμοί, οι καθημερινές συλλήψεις και η παράνομη κράτηση αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου για την κατοχή ολόκληρης της Παλαιστίνης».

Εκ μέρους του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης, ο Ισράμ Σάλα καταδίκασε την πρόσφατη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και εξέφρασε το σεβασμό και τις ευχαριστίες του κόμματός του προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη διαχρονική αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστινίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ