Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
«... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος»

Το Λεύκωμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος παρουσιάστηκε χτες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους στο χώρο του Φεστιβάλ, ενώ μετά την παρουσίαση του Λευκώματος έγινε ξενάγηση στη μεγάλη έκθεση υλικών και ντοκουμέντων από την εκατόχρονη πορεία του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την παρουσίαση, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ, σημειώνοντας:

«Το 44ο στην ιστορική του πορεία Φεστιβάλ φέτος είναι ξεχωριστό, γιατί είναι αφιερωμένο στην 100χρονη αγωνιστική διαδρομή του ΚΚΕ, καθώς και στην 50χρονη πορεία και δράση, πάντα στο πλευρό του, της ΚΝΕ.

Και σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή έχουμε τη χαρά να είμαστε μαζί με μέλη και στελέχη 40 Κομμουνιστικών Νεολαιών και άλλων αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο, αριθμός ρεκόρ για τη Διεθνούπολη του Φεστιβάλ μας. Ξεχωριστής σημασίας γεγονός είναι και η παρουσία της 17χρονης Παλαιστίνιας αγωνίστριας Αχέντ Ταμίμι, καθώς και της οικογένειάς της, που με τη δράση της ανέδειξε τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Μέσα στο τριήμερο των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, όπως έγινε και στις δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν προηγηθεί σε όλη την Ελλάδα και ήταν πραγματικά πολύ πετυχημένες και ιδιαίτερα μαζικές, θα συναντηθούν χιλιάδες νέοι και νέες, καθώς και άνθρωποι όλων των ηλικιών, με την ιστορική αυτή διαδρομή, με τα συμπεράσματα και τη σημερινή αξία όλης αυτής της πορείας αγώνων και θυσιών του Κόμματός μας, πορείας που είναι δεμένη με αίμα με τους αγώνες του λαού μας εδώ και έναν αιώνα.

Ετσι, με αυτήν τη συνάντηση, θα ζωντανέψουν με έναν τρόπο οι στίχοι του ποιητή Γ. Ρίτσου, που επιλέξαμε για σύνθημα του Φεστιβάλ, "Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος, σίγουρος δρόμος...". Πολύ περισσότερο, βάζουμε στόχο να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους το κάλεσμά μας "Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος".

Πέρα από τα αφιερώματα, τις εκθέσεις, το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις θεατρικές παραστάσεις, ξεχωριστή είναι η έκδοση που σήμερα σας παρουσιάζουμε, το Λεύκωμα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδοση για την πραγματοποίηση της οποίας εργάστηκε με μεράκι, ενθουσιασμό και υπευθυνότητα ειδικά συγκροτημένη επιτροπή, η οποία ερεύνησε, μελέτησε και αξιολόγησε το αρχειακό υλικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ