Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ

Με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησαν χτες και επίσημα στη Βουλή οι διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση, την οποία εκκίνησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας είχε ως αντικείμενο τον προσδιορισμό της χρονικής διάρκειας της Αναθεωρητικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία έχει ήδη συγκροτηθεί από την περασμένη βδομάδα, με τον ορισμό από τα κόμματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν, και ξεκινά σήμερα τις εργασίες της.

Μια «γεύση» βέβαια για το τι θα επακολουθήσει έδωσε και η χτεσινή συνεδρίαση, όπου με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και την ανοχή του προέδρου της Βουλής, η διαδικασία μετατράπηκε σε παρωδία, ενώ κυριάρχησαν οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη και από κοντά την Φ. Γεννηματά, με προφανή στόχο να υπερτονιστούν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και να κρυφτεί η στρατηγική τους σύγκλιση στους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης, που υπαγορεύονται από τις ανάγκες της αστικής τάξης.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε αυτές τις διαδικασίες, ενώ ανέδειξε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι στρατηγική επιλογή και υπηρετεί τη θωράκιση της αστικής εξουσίας, τη σταθερότητα και αναστήλωση του κύρους του αστικού πολιτικού συστήματος, στόχους όπου ταυτίζονται η κυβέρνηση και οι υπόλοιπες αστικές πολιτικές δυνάμεις. Εξάλλου, αυτό που καλείται να προστατεύσει το αστικό Σύνταγμα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος είναι ο «υπέρτατος νόμος» του καπιταλιστικού κέρδους, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, οι εκμεταλλευτικές σχέσεις και σε τελική ανάλυση η δικτατορία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ