Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ερώτηση στη Βουλή για την αναγραφή του ναζιστικού συνθήματος

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη σχετικά με την αναγραφή σε στρατόπεδο «συνθήματος» ναζιστή της Βέρμαχτ.

Σημειώνεται στην Ερώτηση: «Στη στρατιωτική μονάδα της Λέσβου, το 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, σε τοίχο του στρατοπέδου, με ευθύνη του διοικητή της μονάδας, γράφτηκε "σύνθημα" του ναζιστή στρατάρχη της Βέρμαχτ Manstein.

Μετά από διαμαρτυρίες στρατευμένων το "σύνθημα" σβήστηκε. Ωστόσο, η αναγραφή κειμένου ναζιστή αποτελεί πρόκληση για τους φαντάρους, αλλά και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτάται ο κ. υπουργός: «Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ενοπλες Δυνάμεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ