Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΕΝΤ
Αποκλεισμούς εργαζομένων καταγγέλλει η ΔΑΣ

Την ουσιαστική συμφωνία της πλειοψηφούσας παράταξης στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό («Ενιαίο» - ΣΥΡΙΖΑ), της εργοδοσίας του κλάδου και της κυβέρνησης για το ποιες επιχειρήσεις θα αφορά η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αποκλείοντας έτσι εργαζόμενους που δεν ανήκουν σε αυτές, καταγγέλλει η ΔΑΣ Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως στις 11 Δεκέμβρη εκδικάστηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΔΑΣ ενάντια στις νόθες διαδικασίες της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του ΠΑΣΕΝΤ. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ παραδέχτηκε «ότι αποτελεί κίνδυνο να γράψουν μέλη στο σωματείο, για να μη χαλάσει η συμφωνία για τις ΣΣΕ» και «συμπλήρωσε ότι μόνο όσοι πληρώνονται βάσει της ΣΣΕ μπορούν να είναι μέλη του σωματείου».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΔΑΣ, «η παράταξη του Θ. Βασιλόπουλου έχει συμφωνήσει με την εργοδοσία και το υπουργείο ποιες εταιρείες αφορά η ΣΣΕ! Αντί δηλαδή το σωματείο να μπει μπροστάρης στον αγώνα για να εφαρμοστούν οι Συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο, τους ξεπουλάει ξεδιάντροπα και αρνείται ακόμα και την εγγραφή τους ως μέλη του ΠΑΣΕΝΤ, γιατί αυτό θα χαλάσει το deal που έχουν κλείσει!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ