Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Πορτογαλικό ΚΚ

Ευχόμαστε στους Ελληνες κομμουνιστές επιτυχία στην πάλη σας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού, για ελευθερία, εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, κοινωνική πρόοδο, ειρήνη και σοσιαλισμό.

Η ίδρυση του ΚΚΕ, που όπως και του δικού μας Κόμματος έλαβε χώρα υπό την αξιοσημείωτη διεθνή επίδραση της Οκτωβριανής Επανάστασης, προίκισε την ελληνική εργατική τάξη με ένα αναντικατάστατο εργαλείο για την επαναστατική πολιτική πάλη. Μέσα από τα 100 χρόνια Ιστορίας τους, συνδεδεμένα με την Ιστορία του λαού του, οι Ελληνες κομμουνιστές έγραψαν σελίδες τεράστιου θάρρους στην πάλη για μία ελεύθερη, κυρίαρχη και κοινωνικά αναπτυγμένη χώρα. Η πάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων εργαζομένων και του λαού, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην υποδούλωση της Ελλάδας στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό, πάντα υπολόγιζε στον αναντικατάστατο ρόλο του ΚΚΕ.

Η πάλη για τα κομμουνιστικά ιδανικά και την υπόθεσή μας, που ενώνει τους κομμουνιστές σε διεθνές επίπεδο, μας έχει φέρει κοντά, έχει δημιουργήσει στενούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ του ΠΚΚ και του ΚΚΕ, δεσμούς που έχουν αντισταθεί σε απρόβλεπτες αλλαγές στην Ιστορία και στη συνθετότητα των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει το διεθνές κομμουνιστικό και επαναστατικό κίνημα, δεσμούς που η ενίσχυση και ενότητά τους θεωρούμε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και να νικήσουμε την εκμεταλλευτική και επιθετική τακτική του ιμπεριαλισμού. Με σεβασμό στις διεθνιστικές αρχές των σχέσεων μεταξύ των κομμουνιστικών και επαναστατικών κομμάτων, επιθυμούμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τους ιστορικούς δεσμούς που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο μας κομμάτων προς το συμφέρον του δυναμώματος του κομμουνιστικού και διεθνούς επαναστατικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ