Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Προεκλογική δημαγωγία οι κυβερνητικές αναφορές στις γερμανικές αποζημιώσεις

Ως «δημαγωγία για προεκλογική κατανάλωση» χαρακτηρίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε ανακοίνωσή της το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με αφορμή την επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και τις δηλώσεις που έγιναν μεταξύ άλλων και για το συγκεκριμένο θέμα. Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζοντας τη δημαγωγία σχετικά με τις γερμανικές οφειλές με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας της Αγκελα Μέρκελ, η κυβέρνηση επανέφερε το θέμα, θυμίζοντας απλώς ότι υπάρχει ως εκκρεμότητα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για "απαράγραπτες εκκρεμότητες", ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε το γνωστό ότι το ζήτημα των γερμανικών οφειλών είναι "ενεργό νομικά" και διεκδικήσιμες οι οφειλές στα διεθνή δικαστήρια.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η χώρα της αναλαμβάνει τις ιστορικές ευθύνες της για τα εγκλήματα των ναζί στην Ελλάδα, περιορίζοντας ωστόσο τις ευθύνες αυτές "στην ανάγκη να βοηθήσουμε την Ελλάδα". Αποφεύγοντας, εύσχημα, να προβάλει την εκφρασμένη άρνηση της ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις στη χώρα μας, καθώς θεωρεί ότι "το ζήτημα των γερμανικών οφειλών έχει κλείσει".

Βεβαίως η άρνηση της ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι γνωστή και βέβαια προκλητική. Ωστόσο, σοβαρό ζήτημα που προβάλλει ξανά είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - όπως και οι προηγούμενες - αρνείται και σήμερα να θέσει στην πράξη με επίσημο διάβημα - αίτημα τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών.

Ετσι το ενδιαφέρον που θέλει να δείχνει ότι, τάχα, παλεύει για την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων, δεν είναι παρά σκέτη δημαγωγία για προεκλογική κατανάλωση, όπως είναι και η πρότασή της να προωθήσει στην ελληνική Βουλή το σχετικό πόρισμα για έγκριση απλώς.

Ως ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με το ΚΚΕ που στηρίζει τον αγώνα μας πρακτικά, μαζί με τους συναγωνιστές, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης και του ΔΣΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα της διεκδίκησης των οφειλόμενων αποζημιώσεων από την ΟΔ Γερμανίας με όποιο πρόσφορο τρόπο. Καλούμε τον ελληνικό λαό, όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα παρακάμπτοντας και καταδικάζοντας τη δημαγωγία της κυβέρνησης, που απλώς κοροϊδεύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ