Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις

Μιλώντας χτες βράδυ στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε για «στημένο διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου», που εξασφαλίζει στον έναν κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, και στον άλλον κοινοβουλευτική ομάδα.

Κάλεσε δε τους «διεκδικούμενους» βουλευτές - όπως τους χαρακτήρισε - να συλλογιστούν τις συνέπειες της επιλογής τους αν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι σημαίνει «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών και παράταση της ζωής μιας κυβέρνησης που, όπως είπε, κάνει ζημιά στη χώρα και την οικονομία.

Μίλησε, επίσης, για «ετερόκλητη ομάδα βουλευτών» που θα ψηφίσουν την κυβέρνηση στη διαδικασία της πρότασης εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού, εξ ου και πρέπει να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ως αντιπολίτευση ή δεν θα την κυρώσει ως κυβέρνηση, σημειώνοντας, πάντως, ότι αν η συμφωνία κυρωθεί - μαζί και το Πρωτόκολλο Ενταξης στο ΝΑΤΟ - η ΠΓΔΜ θα έχει μπει στο ΝΑΤΟ, και ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ θα βάλει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ, επιδιώκοντας εκεί να αποσπάσει κάποιες «διορθώσεις» στο κείμενο της συμφωνίας. Τέλος, είπε ότι αν δεν κυρωθεί τελικά τώρα η συμφωνία στη Βουλή, η όλη διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή. Παραπέρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταθέσει αργότερα στη Βουλή πρόταση δυσπιστίας.

Επιπλέον, επανέλαβε τις κάλπικες υποσχέσεις προς το λαό για μείωση φόρων και εισφορών, οριζόντια μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ σε βάθος χρόνου, «δημιουργία νέων καλών θέσεων απασχόλησης» κ.ο.κ., με κυβέρνηση ΝΔ. Βέβαια, φρόντισε να χαμηλώσει για το λαό τις προσδοκίες με τη γνωστή τακτική της «καμένης γης» που αναμένει να του αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί τα λεγόμενα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με τους εταίρους και δανειστές στο εξωτερικό, μετά από ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ, ότι «θα έχουμε κερδίσει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία», βάζοντας ως πρόταγμα για το λαό την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για να βρεθεί δημοσιονομικός «χώρος» για τους ομίλους.

Συμπλήρωσε ότι κονδύλια για τη στήριξη των πιο αδύναμων - στο δικό του μείγμα διαχείρισης της φτώχειας - θα μπορέσουν να βρεθούν αφού επί ΝΔ δεν θα υπάρχει «αθρόος αριθμός προσλήψεων», ότι δεν θα κάνει μεν απολύσεις, αλλά «πολύ πιο λελογισμένες προσλήψεις», κι αυτές μέσω ΑΣΕΠ, προσελκύοντας ταυτόχρονα «επενδύσεις» και «αντιμετωπίζοντας τη μικρή και μεσαία φοροδιαφυγή».

Αρνήθηκε, τέλος, δεξιά στροφή της ΝΔ, επικαλούμενος το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο η ΝΔ πήρε τέσσερις βουλευτές από Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ