Τρίτη 15 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
«Μήνυμα» συνέχισης της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Νέος υπουργός Αμυνας ορκίστηκε, χτες το βράδυ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, ο μέχρι χτες αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης. Νωρίτερα, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτή την τοποθέτηση στη θέση του πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων «ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας».

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό», πρόσθεσε, «ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Ελληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας».

Γενικά, από την κυβέρνηση μιλάνε για επιλογή «συνέχειας» επειδή ο Ευ. Αποστολάκης γνωρίζει τα του υπουργείου Αμυνας αφού συμμετείχε στις αποφάσεις και την υλοποίησή τους. Προσθέτουν, όχι τυχαία, τις «άριστες σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα» που διατηρεί ο νέος υπουργός Αμυνας. Αλλωστε, ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε στην έναρξη του «Στρατηγικού Διαλόγου» Ελλάδας - ΗΠΑ που εγκαινιάστηκε στα μέσα Δεκέμβρη στην Ουάσιγκτον, επισφραγίζοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Από την πλευρά του, ο Ευ. Αποστολάκης, επικαλούμενος την «αρκετά περίεργη» κατάσταση που «απαιτεί συναίνεση, ενότητα και συνεργασία», όπως είπε, υποστήριξε πως θα συνεχίσει να υπηρετεί το καθήκον «μακριά από πολιτική και κόμματα».

Τέλος, σήμερα το μεσημέρι θα γίνει στο υπουργείο Αμυνας η παράδοση - παραλαβή καθηκόντων μεταξύ Π. Καμμένου και Ευ. Αποστολάκη. Μέχρι την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ τα σχετικά καθήκοντα θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κων. Φλώρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ