Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΟΣ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει την πάλη του λαού για τις ανάγκες του

Ο Νικόλας Καΐλης
Ο Νικόλας Καΐλης
Εκδήλωση με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ» πραγματοποίησε η ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ. Ομιλητές ήταν οι επικεφαλής υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης και για τον δήμο Σύρου - Ερμούπολης Νικόλας Καΐλης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υποδομών και μέτρων προστασίας όπως είναι η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Επίσης, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης καθώς και στον Τουρισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί τη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού, όμως τα κέρδη από τα εκατομμύρια ευρώ της τουριστικής σεζόν πηγαίνουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες - μεγαλοξενοδόχους, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και τα χαμηλά μεροκάματα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που παίζει και πρόκειται να παίξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με τις ΝΑΤΟικές αρμάδες να αλωνίζουν στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης
Ο Γιάννης Ντουνιαδάκης
Στην τοποθέτησή του, ο Ν. Καΐλης στάθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός του νησιού, όπως το Ακτοπλοϊκό, ο Τουρισμός, τα θέματα της Υγείας και της Παιδείας. Εκανε έναν σύντομο απολογισμό για τη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την προηγούμενη θητεία, παρουσίασε τους στόχους για το επόμενο διάστημα και ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης με το συνδυασμό του ΚΚΕ. Ανέδειξε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν όσοι καθησυχάζουν τον λαό του νησιού για την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο νησί. Οπως είπε, «μεγαλύτερες ευθύνες έχει η δημοτική αρχή, η οποία ενεργητικά στηρίζει την εμπλοκή του νησιού μας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με την ένταξη του λιμανιού της Ερμούπολης και των εγκαταστάσεών του σε αυτά. Οι σχεδιασμοί τους για το νησί μας θα πρέπει να απαντηθούν από την οργανωμένη και μαζική λαϊκή αντίδραση, να μην δεχτούμε να γίνουμε εν δυνάμει στόχος σε ένα πιθανό μικρότερο ή μεγαλύτερο θερμό επεισόδιο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι δέσμευση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «είναι ότι θα στηρίξουμε, θα προβάλλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, στην πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και σε όσους την προωθούν και την στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα».

Η μόνη διαφορετική και συνεπής φωνή είναι αυτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε ο Παύλος Χρυσαφίδης, δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος ως επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών» (παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές), ο οποίος θα συμμετέχει ως συνεργαζόμενος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο ψηφοδέλτιό της για τον δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Οπως είπε, «η καθαρή φωνή, αλλά και η ξεκάθαρη πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο στο θολό τοπίο των δημοτικών εκλογών στο νησί μας. (...) Συντάσσομαι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" έχοντας πλέον τη βεβαιότητα ότι σήμερα είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί, γιατί έχει τη θέληση, να κάνει πράξη όσα ενδόμυχα επιθυμούν οι δημότες και οι κάτοικοι αυτού του νησιού».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο σύμβουλος Ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Γιάννης Τομάης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των Περιφερειών και των δήμων, που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Τόνισε επίσης πως η μόνη διαφορετική, συνεπής και προς τα συμφέροντα των πολιτών θέση είναι αυτή της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παρευρισκόμενων στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ