Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογική φιέστα με ενεργοποίηση μνημονιακών νόμων!

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία, να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το οποίο παραμένει σε ισχύ, για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών

  • Αφού για τέσσερα χρόνια διατήρησε τους άθλιους μισθούς και τον υποκατώτατο, η κυβέρνηση έρχεται να μονιμοποιήσει το αντεργατικό πλαίσιο και την ενεργοποίηση της άθλιας διάταξης του νόμου Βρούτση που απαγορεύει τη συλλογική διαπραγμάτευση για το ύψος της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ.
  • Η κυβέρνηση αγνοεί τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, απέρριψε την πρόταση νόμου από το ΚΚΕ και φανερώνει το μέγεθος της εξαπάτησης όλων των προηγούμενων χρόνων.
  • Ακόμα και αυτή η μικρή αύξηση - 50 ευρώ το μήνα, που θα μείνουν μόνο 25 μετά τη νέα μείωση του αφορολόγητου - δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.
  • Η κυβέρνηση κρύβει το καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που έχει οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους να μην παίρνουν ούτε τον κατώτατο μισθό. Ενώ με την τακτική της «καλύβας του Χότζα» παίρνει πίσω πολλαπλάσια κι αυτές τις αυξήσεις, με μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου από την επόμενη χρονιά.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ