Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επεισόδια σε κινητοποιήσεις εθνικιστών

Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση που οργάνωσαν εθνικιστικοί φορείς ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών έξω απ' το χώρο εκδήλωσης για τη Μέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης και αποδοκίμασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο αλλά και κυβερνητικά στελέχη όπως την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Σ. Φάμελλο.

Τα επεισόδια έγιναν πριν και μετά την εκδήλωση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το χώρο της εκδήλωσης.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επεισοδίων. Πρόκειται για έναν 42χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο, και για δύο άτομα ηλικίας 55 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Στόχος επιθέσεων συνέχισαν να γίνονται και σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Κατερίνη και Δράμα. Την Κυριακή, στην Κατερίνη, μετά από συγκέντρωση με εθνικιστικό περιεχόμενο, 100 άτομα κινήθηκαν απειλητικά προς την οικία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, Μπέτυς Σκούφα. Ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών. Οι συγκεντρωμένοι υποχώρησαν και συγκεντρώθηκαν ξανά έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

Την ίδια μέρα, στη Δράμα περίπου 300 άτομα κινήθηκαν προς την οικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη. Φώναξαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του βουλευτή και στη συνέχεια αποχώρησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ