Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης

Με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κοζάνης συναντήθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Θανάση Χαστά, Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Νόντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας και υποψήφιο δήμαρχο Κοζάνης, και τον Γιώργο Κοζικόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Κοζάνης.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι, από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Κ. Μπουγάτσια και τον γενικό γραμματέα Γ. Παπαδόπουλο, για τα προβλήματα των απόστρατων.

Τα στελέχη του ΚΚΕ επισήμαναν ότι το ΚΚΕ έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων εργαζομένων στα ΣΑ και στο στρατό, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα, όπως: Να αποδοθούν άμεσα όσα ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοστούν τώρα στο σύνολό τους οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους. Επιστροφή όλων όσα έχουν αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Αναπλήρωση από το κράτος των απωλειών των αποθεματικών των Ταμείων με το περιβόητο «κούρεμα». Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση - απαγόρευση κάθε εμπορευματοποίησης.

Οι εκπρόσωποι των απόστρατων είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της περιοχής, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει. Εγινε συζήτηση για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη θέση του ΚΚΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τονίστηκε ότι το Κόμμα δεν ταυτίζει τους εργαζόμενους στα ΣΑ με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, καθώς είναι παιδιά του ελληνικού λαού, γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών και υπηρετούν σε δύσκολες συνθήκες. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος παντού και μπροστά στις πολλαπλές εκλογές να πάρει ενιαία απάντηση η αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ