Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Συχαρίκια» και σχέδια με ΗΠΑ

Τα «συχαρίκια» των ΗΠΑ για την αναβάθμιση του σε υπουργό Εξωτερικών έλαβε χτες ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Σάλιβαν. Ταυτόχρονα έδωσε τις δεουσες διαβεβαιώσεις στην Ουάσιγκτον για τη σταθερή στοίχιση του ΣΥΡΙΖΑ στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο Τζ. Σάλιβαν συνεχάρη τον Γ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και «εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών» που επιταχύνει τα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή στην κόντρα με Ρωσία και Κίνα. Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε, όπως λέγεται από πλευράς ελληνικού ΥΠΕΞ, «το ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Την ίδια ώρα συνεχίστηκε και χτες η περαντζάδα υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων στην Ελλάδα και οι σχετικές επαφές με τον Ελληνα υπουργό Αμυνας, Ευ. Αποστολάκη. Ο υπουργός συναντήθηκε χτες στο γραφείο του με μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Chris Socha και Hannah Thoburn, τα οποία συνοδεύονταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ. «Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», αναφέρεται αρμοδίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ