Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πολακιάδας» συνέχεια...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγραφή και διαρροή της τηλεφωνικής συνομιλίας Στουρνάρα - Πολάκη διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Είχε προηγηθεί η αξίωση του κεντρικού τραπεζίτη για παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά τη δημοσιοποίηση απ' τον Π. Πολάκη των όσων ελέχθησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία αναφορικά με δάνειο που χορήγησε η Τράπεζα Αττικής στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και την πρόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας να το ελέγξει.

Ο Γ. Στουρνάρας κατήγγειλε τον Π. Πολάκη για «βάναυση θεσμική εκτροπή», ζητώντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ελλάδας. Μίλησε για προσπάθεια επηρεασμού του τρόπου που ασκεί τα καθήκοντά του, αναφέροντας πως «είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον».

Απ' την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε το «σεβασμό του στην κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», προσθέτοντας με νόημα πως «τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Ο ίδιος ο Π. Πολάκης χτες διέψευσε ότι έχει ηχογραφήσει τη συνομιλία του με τον Γ. Στουρνάρα και ότι αυτό που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα για τη συνομιλία γιατί «έχω τεράστιο μνημονικό, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι λέω». Ο Π. Πολάκης προκάλεσε τον Γ. Στουρνάρα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν, ενώ του επιτέθηκε εκ νέου λέγοντας ότι «στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου οικειοποιούμενος την θεσμική του ιδιότητα».

Τον σχετικό «αχό» φρόντισαν φυσικά να συντηρήσουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με τη ΝΔ να μιλά για «εξόφθαλμα κακουργηματική» και πρωτοφανή ενέργεια, λέγοντας ότι ο Π. Πολάκης αποπειράθηκε να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, μέμφεται δε τον πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του». Στο ΚΙΝΑΛ μιλούν για «μεθόδους μαφίας», ενώ καλούν τον Π. Πολάκη να παραιτηθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχώρησε στο διορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης (2019-06-01 00:00:00.0)
Οξύνουν την πόλωση για να κρύψουν τη σύμπλευση (2019-04-24 00:00:00.0)
Δόθηκε το προσχέδιο πορίσματος της πλειοψηφίας (2017-01-17 00:00:00.0)
Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα τα παζάρια (2013-03-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-10-17 00:00:00.0)
Αξίζει... έπαινος στη ΔΕΚΑ (2001-09-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ