Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Οξύνουν την πόλωση για να κρύψουν τη σύμπλευση

Νέο αποπροσανατολιστικό σόου ετοιμάζονται να στήσουν στη Βουλή, αμέσως μετά τις γιορτές, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να οξύνουν την πόλωση γύρω από τα κάλπικα διλήμματα που λανσάρουν μπροστά στις εκλογές και προκειμένου να καλύψουν ότι και οι δύο «εργάζονται» για ένα κοινό σκοπό, την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων του λαού.

Αφορμή για το νέο αυτό γύρο έδωσαν χτες τα όσα προσβλητικά έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, κατηγορώντας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, που είναι άτομο με αναπηρία, Στ. Κυμπουρόπουλο, ότι αξιοποίησε διάταξη για τα ΑμεΑ για να διοριστεί ως γιατρός, γράφοντας ότι «αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑμεΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες» και συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για το διορισμό του Στ. Κυμπουρόπουλου σε νοσοκομείο.

Ο Π. Πολάκης έκανε αυτήν την ανάρτηση, απαντώντας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στ. Κυμπουρόπουλο, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ισες ευκαιρίες διεκδικώ».

Με αφορμή την ανάρτηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, χτες, δήλωσε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά το Πάσχα, και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι καλύπτει τον Π. Πολάκη.

Τόσο ο Κυρ. Μητσοτάκης όσο και ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, που κατέφτασε στη Βουλή για να του απαντήσει, έδωσαν μια πρόγευση για την «κοκορομαχία» που ετοιμάζουν, με τον μεν πρώτο να λέει ότι η κυβέρνηση θέλει «μια Ελλάδα των Πολάκηδων και όχι των πολλών» και τον πρωθυπουργό, που χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ «κίνηση αντιπερισπασμού», να δηλώνει: «Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτήν εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση». Θέλοντας να εμφανίσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή του κυβέρνηση ως το «μικρότερο κακό» πρόσθεσε: «Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη "Novartis" και τα θαλασσοδάνεια;».

Πάντως επικριτικά απέναντι στον Π. Πολάκη εμφανίστηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ν. Φίλης, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν εκπροσωπεί το ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ και του υπέδειξε «να βρει τρόπο να διορθώσει την αστοχία του», αλλά και ο Γ. Μπαλάφας, που χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση και του συνέστησε να την πάρει πίσω.

Να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με νεότερη ανάρτησή του, επιχείρησε να εντάξει τα παραπάνω στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ λέγοντας ότι «το ερώτημα... είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και οι άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά στη ΝΔ τα θεωρούν χάρες, που θέλουν να τα καταργήσουν, ή εάν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής». Ολα αυτά κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας παραπέρα τα δικαιώματα των ΑμεΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ