Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΛΛΑ
Πάντα δίπλα στους αγρότες το ΚΚΕ

Σε χωριά της περιοχής περιόδευσε ο Γ. Βάγκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κόμμα

Σε χωριά της Πέλλας βρέθηκε το Σάββατο 20/4 ο Γιάννης Βάγκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με τον Γιάννη Σουμελίδη, υποψήφιο δήμαρχο Σκύδρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και τον Χρήστο Κάμτση, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γυψοχωρίου και μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η περιοδεία ξεκίνησε στη λαϊκή αγορά της Σκύδρας, όπου σε θερμό κλίμα, οι υποψήφιοι συζήτησαν με τους αγρότες και άλλους αυτοαπασχολούμενους για τα προβλήματα της περιοχής. Συνεχίστηκε στα χωριά Σεβαστιανά, Μάνδαλο, Καλή και Ανυδρο, περιοχές όπου η αγροτική παραγωγή επλήγη πρόσφατα από την έντονη χαλαζόπτωση.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας αποτέλεσε το απόγευμα η σύσκεψη με αγρότες στο Πνευματικό Κέντρο Γυψοχωρίου. Στην ομιλία του εκεί, ο Γ. Βάγκος αναφέρθηκε στις πολιτικές της ΕΕ και της ΚΑΠ, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτές επιφέρουν σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τις επαναλαμβανόμενες σε κάθε προεκλογική περίοδο ψεύτικες υποσχέσεις τους στους αγρότες, «ενώ τελικά αυτοί που πληρώνουν τη νύφη είναι οι ίδιοι οι αγρότες». Μίλησε για τους αγώνες που δώσανε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μέσα από τα μπλόκα τα τελευταία χρόνια και το τι κερδίσανε από αυτούς, ενώ σχετικά με το λόγο που κατέβηκε υποψήφιος με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είπε πως οι κομμουνιστές «ήταν οι μόνοι που δεν μας πουλήσανε και στάθηκαν πάντα δίπλα στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες γύρω από τα ιδιαίτερα προβλήματά τους και πως «μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα θα διεκδικήσουν αυτά που χρειάζονται για μια αξιοπρεπή ζωή».

Κλείνοντας, ο Γ. Βάγκος τούς κάλεσε να κάνουν την πραγματική διαφορά δυναμώνοντας και ψηφίζοντας το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλες τις κάλπες, ώστε να καταδικαστούν ΕΕ και οι κυβερνήσεις που με την πολιτική τους οδηγούν τους αγρότες και τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να τιμωρηθούν τα αστικά κόμματα για τις κάλπικες υποσχέσεις τους περί «ευημερίας» και «σταθερής ανάπτυξης» και να δοθεί γερή απάντηση σε περιφερειάρχες και δημάρχους που ακολουθούν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική και εναντιώνονται στα μπλόκα του αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων, μέσα από τα οποία ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ