Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Να τιμωρηθούν όσοι κήρυτταν τα καλά της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας

Σε συγκέντρωση της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου Πτολεμαΐδας μίλησε η Τ. Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ, στην Πτολεμαΐδα, με ομιλήτρια την Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτή με το Κόμμα. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας ότι ο λαός με την ψήφο του πρέπει να δυναμώσει τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Λάζαρου Τριανταφυλλίδη, που είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και προ ημερών «έφυγε» από τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Εορδαίας, αλλά και οι 12 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την περιοχή της Εορδαίας στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη Δυτική Μακεδονία, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Χαστά.

Η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του και να μην εγκλωβιστεί στα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες ελπίδες και αυταπάτες που σπέρνουν για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να μην καταδικαστεί τελικά ο πραγματικός ένοχος, που είναι τα μονοπώλια, η ίδια η ΕΕ και τα κόμματά τους.

Η Τ. Κουζιάκη
Η Τ. Κουζιάκη
Οπως είπε, «σήμερα πρέπει να προσπεράσουμε και όλους αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια μιλούσαν για τα καλά της "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, τοπικοί παράγοντες και λοιποί, με τη λογική ότι δήθεν θα δημιουργούσαν νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ότι ο ανταγωνισμός θα έριχνε την τιμή της κιλοβατώρας για τους καταναλωτές και τα λαϊκά νοικοκυριά, ότι θα αξιοποιούνταν τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας, θα γινόταν πολύ πιο ισχυρή η ΔΕΗ, και σήμερα οι ίδιοι μιλούν για τη "μεταλιγνιτική περίοδο".

(...) Εδώ στην Πτολεμαΐδα μπορεί να καταλάβει πιο εύκολα κανείς ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ και η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ είναι το ίδιο και το αυτό. Και οι δύο διατυπώσεις κάνουν ξεκάθαρο πως καπιταλιστική ανάπτυξη και κοινωνικά - λαϊκά συμφέροντα δεν χωράνε στην ίδια πρόταση».

Παράλληλα, ανέδειξε ότι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες, είναι πραγματικό καρφί στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και στο μάτι του εθνικισμού. Από τη μαρτυρική Πτολεμαΐδα «χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να απομονωθούν οι υμνητές του Χίτλερ. Αυτοί που τολμάνε να περηφανεύονται ότι είναι "η σπορά των ηττημένων" χιτλερικών του 1945, που περηφανεύονται ότι είναι "εθνικοσοσιαλιστές, φασίστες", αυτοί που αλληλογραφούν με στελέχη βαλκανικών ναζιστικών SS.

Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ