Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΒΕΜΠΕΡ
Με «όραμα» για τα μονοπώλια

Φιέστες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, διοργάνωσε χτες η ΝΔ σε Νεμέα και Ζάππειο.

Στην ομιλία του στο Ζάππειο, ο Βέμπερ κάλεσε σε ενίσχυση της καταστολής στα σύνορα κατά των μεταναστών και προσφύγων με ενίσχυση της Frontex, ενίσχυση της καταστολής και στο εσωτερικό με πρόσχημα την τρομοκρατία και σύσταση ενός «ευρωπαϊκού FBI», όπως είπε. Ταυτόχρονα, υπερασπίστηκε την «ελεύθερη αγορά» ως μόνη ικανή, όπως υποστήριξε, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας. Προέβλεψε, βέβαια, σε αυτό το πλαίσιο, παραπέρα ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τη λεγόμενη «ψηφιοποίηση», προβάλλοντας ως λύση τη σύσταση ενός ευρωενωσιακού ταμείου απ' όπου θα επιδοτούνται οι «χαμένοι», όσοι ισοπεδωθούν από τον ανταγωνισμό.

Ο, δε, Κυρ. Μητσοτάκης έφερε ξανά ως απόδειξη του «ευρωπαϊσμού» της ΝΔ την υπερψήφιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα του 3ου μνημονίου, «ώστε να παραμείνει η χώρα εντός ΕΕ και ευρώ». Παρουσίασε, άλλωστε, την ΕΕ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ως εχέγγυο της ειρήνης, ενώ έταξε και... «δίκαιη ανάπτυξη» για τα λαϊκά στρώματα που τσακίζει η πολιτική της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ