Τετάρτη 24 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΑΜΑ
Ο λαός έχει τη δική του φωνή και δύναμη, έχει το ΚΚΕ

Στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής

Ο Ν. Αμπατιέλος
Ο Ν. Αμπατιέλος
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών του Περάματος στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κόμμα. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Και από τη σημερινή μας συγκέντρωση, εδώ στο Πέραμα, δηλώνουμε με βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι 500.000 νέοι και νέες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις κάλπες που θα στηθούν το Μάη, μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού».

«Ο λαός έχει τη δική του φωνή, τη δική του δύναμη», συνέχισε, «έχει το ΚΚΕ, που πάει κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και των μειωμένων απαιτήσεων. Καλεί το λαό να μη δεχτεί τις απώλειες αλλά να παλέψει με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του. Ο λαός έχει το ΚΚΕ, που με τη στάση και τη δράση του χαλάει τη σούπα των εκμεταλλευτών, σπάει τη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλουν η ΕΕ, τα κόμματα και οι δυνάμεις του συστήματος. Εχει το ΚΚΕ, που είναι εγγυημένα το μόνο κόμμα που στέκεται απέναντι και πολεμάει αυτούς που πολεμάνε το λαό και τα παιδιά του».

Ο Β. Βατίστας ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο
Ο Β. Βατίστας ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο
Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε η Χριστίνα Καραμαλίκη, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Πειραιά και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής. Τόνισε ότι «το μεγάλο και κύριο ζήτημα που καλείται ο λαός να σκεφτεί είναι αν την επόμενη μέρα θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο, που ευνοεί τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, ή αν θα ανοίξουμε το δρόμο της διεκδίκησης για έργα υποδομών, για ζωή με δικαιώματα, για τις ανάγκες των πολλών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, συνολικά του λαού. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στις τρεις κάλπες, ανοίγει αυτή η προοπτική».

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Βατίστας απηύθυνε πλατύ κάλεσμα στο λαό του Περάματος, στους εργατοϋπαλλήλους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ειδική αναφορά έκανε στους μαθητές που για πρώτη φορά θα δώσουν την ψήφο τους, καλώντας αυτή «να είναι κόκκινη, αγωνιστική και ανυποχώρητη, όπως και τα όνειρά τους για τη ζωή και το μέλλον τους».

Πρόσθεσε πως «ρεαλιστικό σήμερα είναι αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό, την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, και όχι τους λίγους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια, που ματώνουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους. Γι' αυτό ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ με την ψήφο του στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας και της αντίδρασης, ένα μεγάλο ΟΧΙ στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε Περιφέρεια και δήμο, που στηρίζουν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, και σε όλες τις κάλπες να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ΚΚΕ».


Επειτα, σε πανηγυρικό κλίμα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που είναι βγαλμένοι μέσα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα και οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ