Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Οχι στην εμπορευματοποίηση του νερού

Περιοδεία στη ΔΕΥΑΜΒ πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος

Περιοδεία στα κεντρικά γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) πραγματοποίησαν στις 15/2 ο Αποστόλης Ριζόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, και ο Αποστόλης Νάνος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στις συζητήσεις που έγιναν, οι εργαζόμενοι ανέδειξαν την αγωνία τους για την πορεία και το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης, για τις ελλείψεις προσωπικού, για την ιδιωτικοποίηση τομέων και τμημάτων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτική συνολικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και της διαχείρισης του νερού, που αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση και κυρίαρχη πολιτική που προωθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, στο πλαίσιο και της πολιτικής της ΕΕ.

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι οι ίδιοι με το σωματείο τους είναι στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, αλλά και την εξασφάλιση φτηνών και ποιοτικών υπηρεσιών ύδρευσης στους κατοίκους του Βόλου.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζοντας τη στήριξή τους στα αιτήματα των εργαζομένων, επισήμαναν ότι η σημερινή δημοτική αρχή Μπέου συνεχίζει την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής στον φορέα διαχείρισης του υδάτινου πλούτου της περιοχής, δηλαδή τη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με παραχώρηση των έργων σε εργολαβικές εταιρείες και σταδιακή ιδιωτικοποίηση των τομέων της.

Και κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν με την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές παντού και να διεκδικήσουν:

  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ ή τομέων - υπηρεσιών της δημοτικής επιχείρησης, φραγμό στην εμπορευματοποίηση του νερού.
  • Αλλαγή του σημερινού θεσμικού και νομικού πλαισίου μελετών και έργων, που το μόνο που διασφαλίζει είναι τα εργολαβικά κέρδη. Να μην επιβαρυνθεί ο βολιώτικος λαός με τις ληστρικές εργολαβικές οικονομικές απαιτήσεις.
  • Διασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του νερού στο δήμο Βόλου. Κατάργηση της ΚΥΑ 135275/22-5-2017 που αφορά το νέο τρόπο τιμολόγησης του νερού, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια με το αυξημένο «κόστος».
  • Αμεση χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών και έργων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος και των τοπικών κοινοτήτων.
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ. Κάλυψη των αυξημένων αναγκών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ