Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΤΡΑ
Οταν οι όψιμοι «υπερασπιστές» των συμβασιούχων καλούσαν την κυβέρνηση να τους απολύσει

Το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» θυμήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας και βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (πρώην ΑΝΕΛ), λέγοντας μάλιστα ότι σε όλη του τη ...ζωή αγωνίστηκε για «μόνιμες θέσεις εργασίας». Αυτά τα «καλά και συμφέροντα» θυμήθηκε παραμονές των εκλογών, και ενόψει ενός ακόμα δικαστηρίου που γίνεται αύριο, Τετάρτη, στην Πάτρα, μετά από προσφυγή 183 εργαζομένων του «κοινωφελούς προγράμματος», που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.

Βεβαίως, το ...όψιμο «ενδιαφέρον» του Ν. Νικολόπουλου φανερώνει και την υποκρισία του, καθώς μόλις πριν από μερικές βδομάδες καλούσε την κυβέρνηση να «κινήσει διαδικασίες» σε βάρος του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επειδή επανατοποθέτησε στις θέσεις τους εργαζόμενους από το ίδιο πρόγραμμα, όταν με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου πάγωνε η απόλυσή τους.

Σημειώνεται στο σχετικό σχόλιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Πατρέων:

«Ο ακροδεξιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει να προκαλεί. Με τη γνωστή μέθοδο του Γκέμπελς "όσο πιο μεγάλο είναι ένα ψέμα, κάτι θα μείνει στο τέλος", σε ανακοίνωσή του, αλλάζοντας για μια ακόμα φορά προσωπείο, εμφανίζεται, όπως λέει, στο πλευρό των εργαζομένων με πράξεις (!!!) και όχι λόγια.

Θυμίζουμε ότι ο ακροδεξιός βουλευτής στις αρχές Γενάρη, την επόμενη μέρα της θετικής απόφασης των δικαστηρίων που δικαίωνε τους 8μηνίτες συμβασιούχους, κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "(...) Αφού γνώριζε τις παραμέτρους του προγράμματος ο κ. Πελετίδης, γιατί επανατοποθέτησε στις θέσεις τους 32; Ποια είναι η θέση του υπουργού Εργασίας για την ενέργεια του δημάρχου Πατρέων; Προκύπτει κάποια παρατυπία και αν ναι, θα κινήσει τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες; Κάτω από ποιες διεργασίες και πιθανόν διασφαλίσεις, οι 32 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και επανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους, παρόλο που ήταν σαφές και ξεκάθαρο από τις παραμέτρους του προγράμματος ότι δεν προβλεπόταν παράταση της σύμβασής τους;".

Ας μη ματαιοπονεί λοιπόν. Την εχθρική στάση κατά των εργαζομένων και το μίσος του προς τη δημοτική αρχή, για τη συνεπή στάση της απέναντι στους εργαζόμενους, τα αντιλαμβάνονται οι συμβασιούχοι, όπως το αντιλαμβάνεται και ο πατραϊκός λαός. Βγάζουν συμπεράσματα για το ρόλο του καθενός, κρίνουν και δίνουν την απάντησή τους».

Στο πλευρό των εργαζομένων η δημοτική αρχή και στο αυριανό δικαστήριο

Εξάλλου, η δημοτική αρχή Πάτρας από την πρώτη μέρα που προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τους αντιμετώπιζε ως μόνιμο προσωπικό, και πάντα βρέθηκε στο πλευρό τους, όταν διεκδικούσαν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά: Σε κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ και στα υπουργεία, σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, με τις κοινοβουλευτικές ομάδες (πλην ΧΑ) κ.ο.κ. Μάλιστα, τώρα που πολλοί από τους εργαζόμενους με προσωρινή διαταγή συνεχίζουν να εργάζονται στο δήμο, η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί τη μισθοδοσία τους, κάτι που ανέλαβε η δημοτική αρχή, με «ίδια έσοδα», μέσω αναθεώρησης του προϋπολογισμού.

Αύριο, Τετάρτη, οπότε εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα από άλλη μια ομάδα εργαζομένων, η δημοτική αρχή Πάτρας θα είναι πάλι στο πλευρό τους. Σημειώνεται ότι σε κινητοποίηση καλούν για τη στήριξη των εργαζομένων σωματεία καθαριότητας και οδηγών του δήμου, όπως και το κλαδικό σωματείο των ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ