Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
ΝΑΤΟική βάση το στρατόπεδο Γεωργούλα

ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ: Η αμερικανοΝΑΤΟική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μετατροπή του στρατοπέδου Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία Βόλου σε βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε και ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευ. Αποστολάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Παρασκευή 22/2 στο υπουργείο με τους βουλευτές του νομού Αλ. Μεϊκόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ) και Χρ. Μπουκώρο (ΝΔ), τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Αμυνας για θέματα εθνικής ασφάλειας είναι πράγματι η μονάδα της 32ης Ταξιαρχίας που εδρεύει εκεί να μεταφερθεί από τον Βόλο, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι θα παραμείνουν εκεί και θα ενισχύονται σταδιακά οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Απαντώντας δε στις «αιτιάσεις» των τοπικών παραγόντων ότι η αποχώρηση της ταξιαρχίας θα έχει οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής, ο υπουργός υποστήριξε ότι η απόφαση θα παρθεί με γνώμονα την ενίσχυση της «τοπικής οικονομίας», δεσμευόμενος ότι η ταξιαρχία που θα αποχωρήσει θα αντικατασταθεί από «ισοδύναμη μονάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Βολιώτισσα υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι το να υπάρχουν στον Βόλο «υψηλόμισθοι» ΑμερικανοΝΑΤΟικοί είναι ...προς όφελος της πόλης.

Αυτές οι θέσεις των κυβερνητικών παραγόντων «μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό», επισημαίνει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και τονίζει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τους φονιάδες των λαών για εκπαίδευση και μόνιμη παραμονή στην πόλη μας, μετατρέποντας τον Βόλο σε στόχο των επικίνδυνων πολεμικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ξεπερνάνε κάθε όριο ξεδιαντροπιάς "κουνώντας" τα ματωμένα δολάρια στο λαό του Βόλου, για να εξαγοράσουν την ανοχή του και να τον υποτάξουν στα εγκληματικά ΝΑΤΟικά και ευρωατλαντικά σχέδια. Για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή του στο γεγονός ότι στο στρατόπεδο της πόλης ο στρατός των ΗΠΑ θα εκπαιδεύεται για το πώς πιο αποτελεσματικά θα δολοφονεί άλλους λαούς, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων στην περιοχή. Αυτό κοστολογούν με τα δολάρια: Το αίμα των λαών και την εξαγορά της σιωπής του εργατόκοσμου και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Η αμερικανοΝΑΤΟική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάτο. Βάζουν τα γυαλιά στους πιο βρώμικους υπερασπιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης, τη νεολαία, να δυναμώσουν την πάλη τους για να φύγουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από τον Βόλο. Με όλους τους τρόπους να καταδικάσουν το κατάπτυστο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι να βάψει ο λαός της πόλης τα χέρια του με το αίμα άλλων λαών με αντάλλαγμα μια χούφτα δολάρια. Ιδιαίτερα όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και προοδευτικό, τώρα πρέπει να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει ο καλύτερος και πιο ξεδιάντροπος σημαιοφόρος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα, παντού, για να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στις βάσεις και τους πολεμικούς - δολοφονικούς σχεδιασμούς υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ