Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση μέτρων αντιπυρικής θωράκισης

Περιοδείες σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες από υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος

Στον Βόλο
Στον Βόλο
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Β' ΒΙΠΕ Βόλου επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ με τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Στεργίου και Γιώργο Ρούσα. Μιλώντας με τους πυροσβέστες ο Κώστας Στεργίου έκανε αναδρομή στη διακυβέρνηση της χώρας κατά τα προηγούμενα χρόνια, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, καθώς και της σημερινής του ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι κανένα αστικό κόμμα σήμερα δεν μπορεί να είναι επιλογή για τα λαϊκά στρώμα, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για τη διεκδίκηση των συμφερόντων τους μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ακολουθήσει από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Ο Γιώργος Ρούσας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα μέτρα και τη βάρβαρη πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, στο όνομα μάλιστα της «αριστεράς», σπέρνοντας απογοήτευση και μοιρολατρία στο λαό.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε η μαχητική στάση και δράση του ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή για την ανάδειξη των αιτιών της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, για τα συσσωρευμένα προβλήματα, οι παρεμβάσεις του τόσο για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού, όσο και για τα ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με κυριότερο αυτό της μονιμοποίησης όλων. Ειδική αναφορά έγινε στην προσπάθεια που κάνει το Κόμμα να αναδείξει το πρόβλημα της πυρασφάλειας, με τις επικίνδυνες ελλείψεις να είναι επίκαιρες, όπως με την ειδική έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή», με σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή, που, ειδικά πέρσι, έτυχε να προηγηθούν της απίστευτης τραγωδίας στο Μάτι.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Ηράκλειο Κρήτης
Στο Ηράκλειο Κρήτης
Στους 1ο και 3ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ηρακλείου περιόδευσε χτες Τετάρτη κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Κρήτης και εκ νέου υποψήφιο με το Κόμμα.

Συζητώντας με τους πυροσβέστες, μετέφεραν στο κλιμάκιο τα προβλήματά τους και την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες ελλείψεις που παραμένουν στο Σώμα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ, που με το πετσόκομμα των κονδυλίων κάθε χρόνο από την Πυρόσβεση δημιουργούν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, οι οποίες έχουν αντανάκλαση στην εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι το ΚΚΕ, και στη Βουλή, όπως έκανε και πρόσφατα με τροπολογία που κατέθεσε για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, αλλά και στο κίνημα θα παλέψει για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών, την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα. Επιπλέον, την ένταξη των πυροσβεστών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τη μονιμοποίηση, με σταθερές εργασιακές σχέσεις, όλων των 5ετούς θητείας και συμβασιούχων πυροσβεστών.

Κάλεσε τους εργαζόμενους πυροσβέστες να παλέψουν μαζί με όλο το λαό για ουσιαστικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας, αφού αυτά δεν είναι στις προτεραιότητες της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, καθώς δεν εξασφαλίζουν κέρδη για το κεφάλαιο.

Τέλος, τους κάλεσε να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπει μπροστά στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ