Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Διαδηλώσεις στις 13 Δεκέμβρη και στην Ελλάδα

Παράλληλα με τη διαδήλωση στις Βρυξέλλες. Σχετικές πρωτοβουλίες ανέλαβαν, ήδη, ομοσπονδίες, σωματεία, επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Στην οργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και στην Ελλάδα, στις 13 Δεκέμβρη, την ίδια μέρα που θα γίνεται η διαδήλωση στη Βρυξέλλες, προχωρούν ομοσπονδίες, σωματεία, συντονιστικές επιτροπές και συνδικαλιστικά στελέχη που δρουν μέσα από το ΠΑΜΕ.

Τη μέρα εκείνη συνέρχεται η Σύνοδος Κορυφής των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λάακεν των Βρυξελλών. Στη σύνοδο, σημειώνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, «θα προωθηθούν οι πολιτικές της ευρωτρομοκράτησης των πολιτών και, κύρια, των εργαζόμενων, θα μπουν για υλοποίηση τα ευρωεντάλματα και οι τρομονόμοι σε βάρος του λαϊκού κινήματος και θα χαραχτούν οι νέες πολιτικές σε όφελος των πολυεθνικών και των μονοπωλίων».

Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια αυτά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αποτελέσουν οι διαδηλώσεις στις Βρυξέλλες στις 13 και 14 Δεκέμβρη. Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι οι προσπάθειες της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων να καναλιζάρει και να προσανατολίσει τις διαδηλώσεις σε όφελος των καπιταλιστών, δε θα περάσουν.

Το ΠΑΜΕ, σε κοινή δράση με αντίστοιχα ταξικά συνδικάτα από χώρες της Ευρώπης, θα πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις αυτές και θα αναδείξει τα πραγματικά αιτήματα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, τον ύπουλο ρόλο της ΣΕΣ και των άλλων συμβιβασμένων ηγεσιών.

Οι διαδηλώσεις θα γίνουν ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, ενώ ειδικό μέτωπο θα έχουν και κατά του κρατικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ