Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ
Η κυβέρνηση εμπαίζει ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Την καταβολή των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους προς το ΙΚΑ, ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων δραχμών, απαιτούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Α. Σκυλλάκος. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, σύμφωνα με θεσμοθετημένες υποχρεώσεις, οφείλει στο ΙΚΑ 1,3 τρισ. δραχμές, γεγονός που αναγνώρισε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαντωνίου, η δε καταβολή θα γινόταν σε 15 χρόνια με 2% επιτόκιο. Ρύθμιση που είχε βρει αντίθετους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Τώρα ο κ. Χριστοδουλάκης ανακαλεί τη δέσμευση που είχε αναλάβει η κυβέρνηση για την καταβολή του χρέους και δεν προσδιορίζει πότε θα τα καταβάλει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός γιατί η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ξέχασε τις δεσμεύσεις της συνεχίζοντας τον εμπαιγμό σε βάρος των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΙΚΑ; Πότε προτίθεται να επιλύσει οριστικά αυτό το σοβαρότατο ζήτημα και με ποιον τρόπο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ