Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Πρωτοβουλία για συντονισμένη δράση

Σε Παναθηναϊκή σύσκεψη καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τη Δευτέρα, 3 του Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, των τραπεζοϋπαλλήλων και των ΕΒΕ, με θέματα: «Τις συνέπειες του πολέμου στον εργασιακό κοινωνικό βίο στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών. Ωράριο, εργασιακές σχέσεις. Κυριακή αργία». Σκοπός της σύσκεψης είναι οι τρόποι κοινής αντιμετώπισης και δράσης, για τα παραπάνω ζητήματα.

Στην πρόσκληση του συλλόγου τονίζεται ότι είναι «γνωστή σε όλους η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα να καταργήσει την Κυριακή αργία μέσω του νομοσχεδίου για τον ΟΑΕΔ, ένα εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα το οποίο κατακτήθηκε με πολύχρονους συλλογικούς αγώνες. Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης έχει στόχο όχι μόνο την κατάργηση της Κυριακής αργίας αλλά πολύ περισσότερο την πλήρη απελευθέρωση στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ανατροπή κάθε οικογενειακού και κοινωνικού προγραμματισμού».

Υπογραμμίζει δε, ότι αυτά τα προβλήματα θα ενταθούν αυτή τη χρονική περίοδο λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων και επιθέσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον λαών, στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ