Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»
«Δεν είναι εθνικός μας στόχος η ανεργία... »

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και για τη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τώρα που θα κλείσει το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», λόγω της ανακαίνισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι οι εργαζόμενοι σ' αυτό. Το έδειξαν χτες, με τη δίωρη στάση εργασίας έξω από το ξενοδοχείο και μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, αποφασίζοντας για τη Δευτέρα ακόμη μια στάση και μια 24ωρη απεργία για την Τρίτη.

Μαζεμένοι έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου εργαζόμενοι με την ανησυχία στο πρόσωπο τους, αφού θα βρεθούν κυριολεκτικά «επί ξύλου κρεμάμενοι», φώναζαν για δουλιά, αξιοπρέπεια και όχι ανεργία. Χαρακτηριστικό το σύνθημα «Δεν είναι εθνικός μας στόχος η ανεργία γι' αυτό απαντάμε με απεργία». Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός ωρομισθίων που δεν καλύπτονται ούτε για το ταμείο ανεργίας!

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων είναι να μη γίνει καμιά απόλυση κατά τη διάρκεια των 18 μηνών που θα παραμείνει κλειστό το ξενοδοχείο, οι αποδοχές του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα ν' ανέρχονται στο 70% του ποσού που εισέπρατταν ως μισθό και να δοθεί ολόκληρο το επίδομα και η άδεια αυτούς τους μήνες. Η εργοδοσία από την πλευρά της επιμένει να διώξει εργαζόμενους με τη λεγόμενη οικειοθελή αποχώρηση, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δώσει στους εργαζόμενους στο διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το ξενοδοχείο. Ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα ξενοδοχεία έχουν προπληρωθεί τα χρήματα της ανακαίνισης.

Ο Χρ. Κατσώτης από το ΠΑΜΕ δήλωσε συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «Μεγάλης Βρετάνιας» και όλου του κλάδου και τόνισε: «Ηδη μέσα από την παρέμβασή μας και με τα στελέχη του ΠΑΜΕ που είναι στο "ΧΙΛΤΟΝ", είχαμε εκεί μία καλή έκβαση της κινητοποίησης και της συμφωνίας που υπογράφτηκε. Εδώ οι εργαζόμενοι καθυστέρησαν βέβαια να μπουν στη διαδικασία των κινητοποιήσεων, πιστεύουμε όμως ότι ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να καταλάβουν ότι τα προβλήματά τους δε θα λυθούν στο τραπέζι του διαλόγου και των συζητήσεων, αλλά μέσα από σύγκρουση και αντιπαράθεση των εργαζομένων με τους εργοδότες, που θέλουν με τις απολύσεις και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων να κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλες ευθύνες, αφού δίνει πακτωλό δισεκατομμυρίων ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων στους εργοδότες και από την άλλη πλευρά βέβαια επιφυλάσσει την ανεργία και τη φτώχεια στους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ