Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Τρομοκρατήθηκαν από τη μαζικότητα

Με εξώδικο προσπαθεί να εμποδίσει η ΠΑΣΚΕ τη μαζική προσέλευση εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου

Με μαζική προσέλευση συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, που ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται στις 27 Νοέμβρη, με την ανάδειξη και της νέας διοίκησης. Η μαζική συμμετοχή, όμως, στις εκλογές «ανησύχησε» την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία έτρεξε να «προλάβει τα χειρότερα» και εντελώς προκλητικά έστειλε χτες εξώδικο στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ζητώντας να κλείσει τα μητρώα και να μη γίνονται νέες εγγραφές...

Το Συνδικάτο, μόλις ενημερώθηκε γι' αυτές τις μεθοδεύσεις, κατήγγειλε την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ότι προσπαθεί με δικαστικά και νομικίστικα τερτίπια να αποκλείσει εκατοντάδες εργαζόμενους να ψηφίσουν στο Συνδικάτο, με στόχο να μην υπάρχει μαζικό Συνδικάτο, εξυπηρετώντας έτσι τα συμφέροντα της κυβερνητικής πολιτικής και της εργοδοσίας.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όμως, σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα τακτική της ΠΑΣΚΕ, που θέλει τους εργαζόμενους μακριά από το Συνδικάτο, έρμαια των κυβερνητικών και εργοδοτικών συμφερόντων, εμφανίστηκαν μαζικά στις αρχαιρεσίες και έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα για τη μαζικοποίηση και το δυνάμωμά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και χτες, για δεύτερη μέρα, πολλές εργαζόμενες πήγαν και ψήφισαν μαζικά στο εκλογικό κέντρο στο Ιλιον.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» η Δώρα Μαστρογιάννη, εργαζόμενη στη «Σεξ Φορμ» και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας», οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες, καθώς βλέπουν πως μόνο με μαζικό και γερό Συνδικάτο μπορούν να αντιπαρατεθούν στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εισοδήματά τους, αλλά και στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Τα εκλογικά κέντρα που μπορούν να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι είναι: Στην Αθήνα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ` Σεπτεμβρίου 48β) Πέμπτη - Παρασκευή - Δευτέρα - Τρίτη 3 με 8 το απόγευμα και Σάββατο - Κυριακή 11 με 6 το απόγευμα. Στη Ν. Ιωνία (Δεκελείας 150) Πέμπτη - Παρασκευή - Δευτέρα - Τρίτη 3 με 8 το απόγευμα. Στην Καλλιθέα (Θησέως 156, 1ος όροφος) Πέμπτη - Παρασκευή - Δευτέρα - Τρίτη 3 με 8 το απόγευμα. Στο Περιστέρι (Αίμ. Βεάκη 28 1ος όροφος) Παρασκευή - Δευτέρα - Τρίτη 3 με 8 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ