Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θρασύτατη υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Οι γυναίκες είχαν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο Αφγανιστάν πριν από τους Ταλιμπάν... κατείχαν θέσεις σε ποσοστό 15% στη νομοθετική του εξουσία».

Ποιος, ή, μάλλον, ποια τα λέει αυτά; Η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, η Λόρα Μπους, η οποία αποφάσισε και μαζί με τη σύζυγο του Τ. Μπλερ αρχίζουν εκστρατεία για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Τώρα, πώς η εκστρατεία αυτή συμβιβάζεται με τους φονικούς βομβαρδισμούς - λέτε, να 'χουν τόσο ...έξυπνες βόμβες, που δε σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά..; Πώς συμβιβάζεται, με την ιμπεριαλιστική πολιτική, που καταδικάζει δισεκατομμύρια γυναικών και παιδιών στον κόσμο σε ανείπωτη φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση, αυτό μόνον οι δύο «πρώτες κυρίες» το γνωρίζουν. Αλλωστε, πριν τους Ταλιμπάν και τους μουτζαχεντίν του Ραμπανί - δηλαδή, πριν το 1992 - όταν στο Αφγανιστάν υπήρχε λαϊκή κυβέρνηση, η γυναίκα είχε πάρει τη θέση της στην αφγανική κοινωνία. Ακόμη και γυναίκα υπουργός Παιδείας υπήρχε. Ολ' αυτά, όμως, έγιναν συντρίμμια και θρύψαλα από τους αμερικανοκινούμενους «ιερούς πολεμιστές» του Κάρτερ και του Ρίγκαν. Αραγε, δε γνωρίζει η κ. Μπους σε ποια χώρα ήταν πρόεδροι οι τελευταίοι..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ