Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκέτη πρόκληση...

Με προκλητικές ανακοινώσεις, με μπαράζ δηλώσεων στελεχών του, με πρωτοσέλιδα των «φιλικών» ΜΜΕ και παρουσία πρώην υπουργών του σε συγκεντρώσεις, όπως έκανε ο Ευ. Τσακαλώτος, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε για μια ακόμα φορά να φορέσει «φιλεργατικό» προσωπείο, εμφανιζόμενος να καλεί προκλητικά στη χτεσινή απεργία, για να δοθεί τάχα «ένα ηχηρό μήνυμα στα σχέδια της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του ΣΕΒ».

Αυτό που δεν λένε βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντεργατική επίθεση ακριβώς από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία γι' αυτό ακριβώς το αντιλαϊκό έργο της λάμβανε και λαμβάνει τα σχετικά συγχαρητήρια από τον ΣΕΒ και όλες τις εργοδοτικές ενώσεις.

Λέει για παράδειγμα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε διακοσμητικό στοιχείο», αλλά δεν λέει ότι η επίθεση αυτή πατάει στο ίδιο αντεργατικό οπλοστάσιο που διατήρησε και διεύρυνε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα έκανε με την εφαρμογή του περιβόητου «νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου», για τη μόνιμη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό.

Καθόλου τυχαία, εξάλλου, από το προκλητικό «κάλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στο περαιτέρω χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι, φαίνεται, τόσο έντονες οι μνήμες από την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε ως κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ, που... προτίμησε να «το κάνει μόκο»!

Η πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια δεν είναι καινούργια: Εδώ δεν ντρέπονταν να καμώνονται ότι καλούν στις απεργίες ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου και στα αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια που οι ίδιοι ψήφιζαν όταν ήταν κυβέρνηση, τώρα που είναι... «αντιπολίτευση» θα κωλώσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ