Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποιήσεις σε «Θριάσιο» και «Ευαγγελισμό»

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Θριάσιο», με απόφαση του Σωματείου τους και με αφορμή τα πρόσφατα απαράδεκτα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος νοσηλεύτριας της Ορθοπεδικής Κλινικής και ειδικευόμενης γιατρού της Α' Παθολογικής.

Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, περιστατικά τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι απαίτησαν: Να εξασφαλίζεται, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Να ενισχυθούν η φύλαξη και ο φωτισμός του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων του προαυλίου και του πάρκινγκ.

Οπως υπογραμμίζει το Σωματείο, οριστική λύση στο πρόβλημα της φύλαξης είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

  • Συγκέντρωση διοργανώνει και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή Ειδικευόμενων Γιατρών, αύριο Πέμπτη στις 8 το πρωί έξω από τα ΤΕΠ, καλώντας τους ειδικευόμενους να συμμετάσχουν μαζικά.

Διεκδικούν την αύξηση - ανάπτυξη τμημάτων και κλινικών, την πλήρη στελέχωσή τους με γιατρούς, τον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού τους εξοπλισμού ώστε να χορηγούν πλήρη ειδικότητα. Επίσης, κάλυψη των κενών θέσεων με απλοποίηση των διαδικασιών πρόσληψης, καμία εμπλοκή των ιδιωτών και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση των γιατρών, άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης για το logbook κ.ά.

  • Στο μεταξύ, ανοιχτή σύσκεψη με αίτημα να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Νέα Πέραμο και να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με μόνιμο προσωπικό, για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία, συνδιοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων Nοσοκομείου «Θριάσιο» και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, αύριο Πέμπτη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Παλαιού Δημαρχείου Νέας Περάμου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ