Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συνέδριο - φαρσοκωμωδία με αποκλεισμό του Συνδικάτου Οικοδόμων

Η πλειοψηφία αναδείχθηκε σε «μετρ» των μεθόδων της συνδικαλιστικής μαφίας

Με συνδρομή μπράβων και αστυνομίας έγινε τελικά το «συνέδριο» - παρωδία
Με συνδρομή μπράβων και αστυνομίας έγινε τελικά το «συνέδριο» - παρωδία
Την ώρα που πανελλαδικά μια σειρά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το «παράρτημα» της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική απέκλεισε το Συνδικάτο Οικοδόμων από το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, συνεχίζοντας τη νόθευση των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο την πλήρη ποδηγέτησή του από το κράτος και την εργοδοσία.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να εγγραφεί στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, όμως διαρκώς βρίσκεται απέναντι σε διάφορες προσχηματικές διαδικασίες και νομικά κωλύματα. Τελικά, πριν από 6 μέρες, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου παρέλαβε τον φάκελο με όλα τα νόμιμα έγγραφα του Σωματείου. Αρχικά ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι «είναι εκπρόθεσμοι», μετά τους είπε ότι «θα εγγράψουν το Σωματείο για το επόμενο συνέδριο» και στο τέλος ότι θα δώσουν το δικαίωμα να συζητηθεί το θέμα στο συνέδριο που έγινε χτες Τρίτη 24/9.

Κάπου εδώ αρχίζει όμως και ο τραγέλαφος. Οταν έφτασε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής και οι εκπρόσωποι του σωματείου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επιδίωξαν να μπουν μέσα στο κτίριο του ΕΚΧ, βρέθηκαν απέναντι από φουσκωτούς «συνδικαλιστές» που είχαν παραταχθεί στην πόρτα, έχοντας δίπλα τους σεκιουριτάδες και παραδίπλα αστυνομικούς.

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ αντιμετώπισαν τους εκπροσώπους των Οικοδόμων ως εγκληματίες, άρχισαν πάλι τις υπεκφυγές του τύπου «θα μπείτε όταν αρχίσει η διαδικασία του συνεδρίου» και άλλα τέτοια, εμποδίζοντάς τους να περάσουν την πόρτα.

Τελικά το συνέδριο - φαρσοκωμωδία έγινε με διαδικασία εξπρές μέσα σε μισή ώρα και μετά ψήφισαν οι μερικές δεκάδες αντιπρόσωποι. Στη συνέχεια οι εργατοπατέρες κλειδώθηκαν σε μια αίθουσα μαζί με την δικαστικό αντιπρόσωπο και μόνο μετά από τη συνεχή επιμονή των συνδικαλιστών του Σωματείου Οικοδόμων άνοιξαν τις κλειδωμένες πόρτες και δέχτηκαν να παραλάβουν την ένσταση για την απαράδεκτη διαδικασία αποκλεισμού του σωματείου!

Να απομονωθεί η σαπίλα

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων σημειώνει ότι όλη αυτή η διαδικασία στόχο έχει «σωματεία και ΕΚ νεκροταφεία σιωπής, που δεν θα υπάρχει διάλογος, αντιπαράθεση και μέσα από αυτά να καταλήγονται οι αποφάσεις για το τι θα κάνουμε. Γιατί είναι ταγμένοι με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων και δεν θέλουν να υπάρχει καμία ενοχλητική φωνή που να εμποδίζει τον ρόλο τους.

Γιατί τους ενδιαφέρουν μόνο τα κουκιά, πώς θα ξαναπιάσουν τις καρέκλες, πόσους αντιπροσώπους θα βγάλουν για το συνέδριο της ΓΣΕΕ για να συνεχίσουν τη δουλειά τους: Να υπηρετούν τη μεγαλοεργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Αραγε τι φοβόντουσαν τόσο πολύ (οι κατά τ' άλλα υπερασπιστές της δημοκρατίας) και δεν άφησαν τον εκπρόσωπό μας να μιλήσει στο σώμα του συνεδρίου;

Μήπως γι' αυτό έρχεται τώρα ο φίλος τους υπουργός Εργοδοσίας Βρούτσης και φέρνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να μη χρειάζεται ούτε να συνεδριάζουν;

Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι του νομού μας να απομονώσουν αυτήν τη σαπίλα. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε ταξικά συνδικάτα που θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης, θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, θα δώσουν άλλη πνοή και κατεύθυνση στη δράση και του ΕΚΧ.

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ τελικά θα εγγράψουν θέλουν - δεν θέλουν το σωματείο μας και τότε θα έχουν πραγματικό αποκούμπι στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής. Δηλώνουμε ότι ούτε οι κλειδωμένες πόρτες, ούτε η ασφάλεια και οι μπράβοι θα μας σταματήσουν από το να γίνονται πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και στο ΕΚΧ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - σκούπα της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ