Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αστυνομικές παρεμβάσεις εναντίον απεργών και συνδικαλιστών

Κρούσματα καταστολής κατά τη διάρκεια της χτεσινής απεργίας καταγγέλλουν απεργοί και συνδικαλιστές.

Ετσι, απέναντι στην καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων της «First Data», οι οποίοι από το πρωί περιφρουρούσαν την απεργία τους, η διοίκηση της εταιρείας κάλεσε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο της απεργίας και μάλιστα ζήτησε τα στοιχεία του πρόεδρου του επιχειρησιακού Σωματείου.

Επιπλέον 8 απεργοί οικοδόμοι προσήχθησαν από ομάδα ΔΙΑΣ κατά την παρέμβασή τους σε εργοτάξιο στο κέντρο της Αθήνας, όπου ενημέρωναν για τη χτεσινή απεργία. Αμεση ήταν η αντίδραση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το οποίο έκανε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ενάντια στις προσαγωγές.

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε για το θέμα ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την αστυνομία για την απρόκλητη προσαγωγή συναδέλφων που ενημέρωναν εργαζόμενους για τη σημερινή απεργία. Διαμηνύουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε όλους τους τόνους: Τίποτα δεν μας φοβίζει, τίποτα δεν μας σταματά!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ