Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Στο πλευρό των εργαζομένων της «Τhomas Cook»

Η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σε χτεσινή ανακοίνωσή της για την πτώχευση της τουριστικής εταιρείας «Thomas Cook» σημειώνει:

«Ο τουριστικός κολοσσός "Thomas Cook" κήρυξε πτώχευση αφήνοντας πάνω από 21.000 εργαζόμενους χωρίς δουλειά και επηρεάζοντας χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως.

Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα εργασιακά δικαιώματα συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων σε κάθε κλάδο, από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν ούτε οι τουρίστες που χρυσοπληρώνουν για τις διακοπές και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ομίλου «Thomas Cook» να οργανωθούν, να έρθουν σε επαφή με τα αγωνιστικά συνδικάτα στις χώρες τους, ώστε κανείς να μη βρεθεί μόνος απέναντι στα σχέδια των πολυεθνικών και των ξενοδόχων. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας του τουρισμού, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, πρέπει να δώσουν μια συντονισμένη, αγωνιστική απάντηση για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, τα μεροκάματα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ΠΣΟ και τα αγωνιστικά συνδικάτα δεν διαπραγματεύονται τους μισθούς των εργαζομένων της "Thomas Cook" και των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού που επηρεάζονται από αυτήν την εξέλιξη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ