Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αύριο οι προεδρικές εκλογές

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Κάλπες προεδρικών εκλογών ανοίγουν αύριο Σάββατο στο Αφγανιστάν, όπου πάνω από 20 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που έγινε στο όνομα της «σταθερότητας της χώρας» και της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», ο λαός της βλέπει τα αδιέξοδά του να αυξάνονται, όπως και τις παγίδες που στήνονται για τον εγκλωβισμό του να πολλαπλασιάζονται.

Επικρατέστερος υποψήφιος θεωρείται ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας, Ασράφ Γάνι, που τα τελευταία χρόνια διεύρυνε τις προσπάθειες συντονισμού και με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, πλην των ΗΠΑ, όπως οι Ρωσία και Κίνα. Από τη δική του μεριά, ο Αμπντουλά Αμπντουλά, σημερινός πρωθυπουργός - που είναι ξανά υποψήφιος - ισχυρίστηκε μιλώντας στο «Ασοσιέιτεντ Πρες» ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παρατυπίες που «είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου».

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του πρώην Προέδρου Χαμίντ Καρζάι ότι οι εκλογές «συγκεντρώνουν όλες τις πιθανότητες να παρασύρουν την περιοχή περισσότερο στην κρίση, στην ανασφάλεια και τις διαιρέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ