Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
«Ξεθάβουν» νέα «επίθεση με χημικά» οι ΗΠΑ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

«Επίθεση» με «χημικά όπλα» σε βάρος αμάχων, το φετινό Μάη, σε χωριό της Λαττάκειας στη Συρία φάνηκε να «ξεθάβουν» χτες οι ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα που απειλούνται από ανταγωνιστές στην περιοχή, όπως η Ρωσία και το Ιράν.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», που επικαλέστηκαν ανώνυμο κυβερνητικό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι εμφανίστηκαν «νέες εκτιμήσεις» από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που φέρουν τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις να χρησιμοποίησαν αέριο χλωρίνης σε πεδία συγκρούσεων κοντά στο χωριό Καμπάνα στην επαρχία Λαττάκειας στις 19 Μάη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Η συριακή κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες αυτές, ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, αξιοποίησε τις «πληροφορίες» αυτές, που βγαίνουν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, για να κλιμακώσει τις πιέσεις σε βάρος της συριακής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «η επίθεση δεν θα παραμείνει αναπάντητη».

Νωρίτερα, πάντως, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε μια ναυτιλιακή εταιρεία, σε πέντε πλοία και τρία φυσικά πρόσωπα επειδή έδιναν καύσιμα στο ρωσικό στρατό στη Συρία.

Τέλος, χτες, αξιωματούχοι της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως ξεκινούν εργασίες επέκτασης της αεροπορικής βάσης της χώρας τους Χμέιμιμ στη Συρία, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η ανακατασκευή του αεροδρομίου και αναπτύσσονται οι υποδομές ολόκληρης της αεροπορικής βάσης, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν τους χώρους διαμονής και ανάπαυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ